Nicușor Dan a găsit vinovații pentru „jungla urbană”

Vremea foarte ploioasă, un motiv în plus pentru întârzierile apărute în „grafic”

Primarul General, Nicușor Dan a declarat miercuri care sunt principalii vinovați pentru „jungla urbană” cu care se confruntă (și) Capitala, concret, datoriile foarte mari rămase de la vechea administrație. De altfel, acesta este și motivul pentru care există întârzieri la amenajarea parcului, dar și la realizarea deratizării și dezinsecției.

„Nu este un mandat obișnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei – cât metroul din Drumul Taberei. Trebuia să plătim acești bani pe loc, nu a fost un mandat oarecare și am fost obligați să tăiem costuri, și acolo unde am fi vrut și acolo unde nu am fi vrut. Banii pe care nu-am avut în martie îi avem acum”, a declarat edilul în conferința de presă de la PMB, referindu-se la acuzațiile care i se aduc cu privire la întârzierile pe partea de amenazări și dezinsecții.

Totodată, Nicușor Dan a precizat că prețurile pe care le practică companiile municipalității sunt cu mult mai mari decât prețul pieței.

„Cât costă să golești un coș de gunoi – 4 lei (…) Lucrurile astea nu pot să funcționeze mai departe în acest mod. O să vedeți o corectare a tarifelor”, a mai precizat primarul, care a adăugat că pe pița liberă un metru pătrat de cosit costă 23 de bani, în timp ce primăria are contract pentru 1 leu/mp.

De asemenea, acesta a anunțat că în două săptămâni se va finaliza operațiunea de cosire a parcurilor și va fi demarată cea pentru amenajarea spațiilor publice.

Vremea a dat bătăi de cap în toată țara

Ultimele săptămâni, în care volumul de precipitații a fost peste media pentru această perioadă, a dat bătăi de cap multor administrații din țară. Astfel că au fost întârzieri în privința cositului ierbii, transformate într-o veritabilă „junglă urbană” în multe foarte multe dintre marile orașe, fapt care automat a dus și la imposibilitatea aplicării tratamentelor contra țânțarilor sau căpușelor.

De exemplu, la Constanța, o firmă privată s-a ocupat de cosirea ierbii din Parcul Tăbăcăriei, urmând ca angajații serviciului de gospodărire locală să se ocupe de ridicarea resturilor vegetale, în timp ce la Cluj Napoca, spațiile verzi din jurul blocurilor au fost aranjate în cadrul asociațiilor de proprietari, iar costurile s-au regăsit apoi în facturile de întreținere.

Astfel tragem o concluzie clară, dacă este voință, este și puțință.

Citește și: Ce a făcut Clotilde Armand în șase luni de mandat? A întreținut scandaluri!