Bădulescu nu poate sta 12 ore cu mască „pentru că nu e miner”

„În aproape 12 ore nu poţi să stai numai cu mască, că mai trebuie să şi mănânci, că nu eşti miner”, a mai spus Bădulescu.

Fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu s-a răzvrătit, în această seară, împotriva unei săli de consiliu, prea mică pentru numărul celor care au participat la ședința de vineri. Mai exact, un consilier general PSD, din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, ar fi fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19. În plus, acesta ar fi participat, în cursul zilei de vineri, la ședința de CGMB, ceea ce automat ar putea însemna că mai mulți consilieri sunt acum suspecție de infecție.

Informația cu privire la infectarea consilierului general PSD a fost făcută publică în direct la Antena 3 de Aurelian Bădulescu.

Aurelian Bădulescu acuză faptul că în ședința de consiliu general de vineri, cea la care au participat mulți dintre consilierii generali ai municipiului București, nu s-ar fi desfășurat în sala mare de ședințe, ci într-una de dimensiune mică, de 20 de metri pătrați. În plus, acesta a mai declarat că politicienilor și oamenilor din administrație le este imposibil să stea cu măști timp de 12 ore, întrucât nu sunt mineri și n-au, probabil, antrenamentul necesar.

Autovictimizarea lui Bădulescu

„12 ore, 20 de consilieri generali am stat în 20 de metri pătrați. Unii cu mască, unii fără mască. În aproape 12 ore nu poţi să stai numai cu mască, că mai trebuie să şi mănânci, că nu eşti miner. Şi minerul în 10 ore trebuie să mănânce, să bea apă şi aşa mai departe. Noi am căutat să respectăm toate măsurile, am stat cu geamurile deschise cât s-a putut”, a declarat Aurelian Bădulescu, la Antena 3.

În mod sigur, lui Aurelian Bădulescu, cât și celorlalți politicieni le-ar trebui un training de vreo câteva zile într-una dintre minele (încă funcționale) ale țării, pentru a observa că în subteran, principala problemă nu este neaparat purtarea unei măști într-un mediu curat, ci purtarea unei măști pentru a te feri de inhalarea prafului și a noxelor din mină.

Citește și: Minerii din Valea Jiului își vor primi banii restanți, în trei tranșe