Exclusiv audio – Încă 1 km în Ferentari, dar tot frig în apartamentele din nordul Bucureștiului

Lucrarea de reabilitare a unui tronson de 13 km din rețeaua primară de termoficare din Ferentari a mai avansat cu 1 kilometru. Dar, pentru bucureștenii din nordul orașului, din cartiere precum Aviației, Colentina și din Sectorul 1, în general, veștile sunt proaste. Agentul termic va ajunge la ei și în iarna aceasta, tot "deficitar". 


Încă 1 km, în Ferentari…și cam atât se poate in doi ani de mandat în care Nicușor Dan a fost votat pentru un duș cu apă caldă.
În Ferentari s-a mai modernizat 1 kilometru de rețea primară de termoficare, adică 500 de metri tur și tot pe atâta retur. Mai sunt de  de modernizat încă 1000 de metri – 500 tur și 500 retur, între Calea Rahovei și Sebastian, și 1500 de metri de racorduri. Iar primarul general al Capitalei Nicușor Dan susține că întreg tronsonul de 13 km din Ferentari ar urma să fie finalizat în februarie – martie anul viitor, ceea ce, dacă ne uitam la ce s-a făcut până acum este imposibil.


Locuitorii cartierelor aflate la capete de rețea vor primi același agent termic dar… deficitar


Pe de altă parte, veștile sunt proaste pentru locuitorii din cartierele situate în partea de nord a orașului, la capete de rețea de termoficare, precum Aviației sau Colentina. Aceștia vor primi căldură și apă caldă ca și pană acum. Asta fiindcă la licitația organizată de către Primăria Municipiului București pentru achiziția a 20 de centrale de cartier nu s-a prezentat niciun ofertant.
În Sectorul 1, mai mult de 16 mii de apartamente îl vor primi tot pe agentul Deficitar!
Tot vești proaste și pentru locuitorii din 16 mi de apartamente din Sectorul 1. La o întrebare directă a București FM în legătură cu funcționarea CET Grivița, edilul șef a răspuns că acesta trebuie să fie pornit. El și-a exprimat încrederea că va „exista înțelegere”, în acest sens, la Primăria și Consiliul Local din Banu Manta. 
Aici trebuie amintit faptul că Engie a sistat furnizarea de gaze către CET Grivița, din cauza facturilor neplătite. 
Asta în condițiile în care conducerea CET Grivița întreprinde demersuri pe lângă Primăria Sectorului 1, încă din luna aprilie, pentru a obține banii necesari. 
Consilierii locali PNL și PSD au cerut în repetate rânduri ca edilul Clotilde Armand să aducă pe ordinea de zi proiectele de hotărâri ale Consiliului Local necesare deblocării situației de la CET Grivița.
Ba chiar, la ultima ședință, au amendat rectificarea bugetară, prevăzând fonduri pentru CET Grivița. 
Rămâne doar ca Executivul condus de Clotilde Armand să vireze acești bani, conform celor hotărâte de către Consiliul Local din Banu Manta.