Aplicații care te pot ajuta să lucrezi de acasă

Deși sunt oprite internările, Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti a lansat o platformă de diagnosticare on-line. Ar fi un prim pas pentru descoperirea persoanelor infectate cu coronavirus, iar serviciul on-line de evaluare medicală la distanță este, de asemenea, gratuit:

”Începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina se transformă în centru pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus SARS – CoV2. Astfel, începând cu această dată, sunt oprite toate internările. În dorinţa de a fi mereu alături de pacienţii noştri, Spitalul Clinic Colentina, în parteneriat cu Medicentrum şi Lite Microsystems, vă pune la dispoziţie un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanţă, prin intermediul căruia medicii noştri vă pot oferi recomandări medicale“.

La fel de important este faptul că persoanele care au nevoie de răspunsuri la întrebări de natură medicală, pot transmite detalii despre eventualele probleme de sănătate dar și trimite diverse documente medicale. Răspunsurile vor fi date într-un interval de 12-24 de ore, acest lucru depinzând și de disponibilitatea pesonalului medical:

„Veţi primi, în cel mai scurt timp posibil, răspuns de la unul dintre medicii noştri. ÎNAINTE DE A VĂ PREZENTA LA UN SPITAL, vă invităm să solicitaţi această evaluare online, care este GRATUITĂ“.

Foarte important de reținut: „Această evaluare NU vă oferă un diagnostic, ci este o formă de triaj din partea unui medic de la Spitalul Clinic Colentina, de pe o specialitate medicală selectată de dumneavoastră“.

Cu alte cuvinte, dacă nu prezentăm simptome, cel mai bine ar fi să nu abuzăm de acest serviciu prioritizând astfel posibilele persoane infectate.

Numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la 184 în România, fiind  raportate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire – 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

Citește și: Jurnal de bun simț pe vremea lui COVID

#News