Florin Roman
Florin Roman

Florin Roman, șeful deputaților PNL, a propus o chestie destul de interesantă, caz în care va trece și va fi și pusă în practică așa cum trebuie – nu de alta, dar de la vorbe la fapte e cale lungă. Și-apoi, ar mai fi o vorbă mare care se poate aplica aici: „Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții”.

Dar pentru că avem mare nevoie zilele astea de vești bune mai mult decât orice, haideți să luăm ceea ce a scris Roman pe Facebook ca atare și să-l lăudăm pentru inițiativă.

„Am depus azi o observatie la decretul privind instituirea stării de urgentă, prin care cei carora comercializează materiale sanitare, măști, medicamente, dezinfectanți, sa le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei!

Totodata, am propus amenda de 20.000 de lei, in paralel cu confiscarea stocului. De exemplu, dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măști, azi vinzi masca cu 50 bani și mâine, din același stoc, vinzi cu 10 lei. In acest caz se confisca întregul stoc și se aplica sanctiunea de 20.000 lei.

Am luat aceste măsuri întrucât, deși decretul prevede plafonarea prețului la utilități, medicamente și alimente de baza, acestea au explodat in magazine.

Cei care încearcă sa facă profit nesimțit pe urma necazului oamenilor sa se gândească bine! Politia și Jandarmeria vor trebui sa urmărească aplicarea acestor prevederi!”, spune Florin Roman pe pagina sa de socializare.

Astfel, în opinia liderului PNL, specula măștilor, a dezinfectanților și a tuturor celorlalte trebuincioase perioadei actuale ar cam fi luat-o la vale în ultima vreme, drept pentru care este nevoie de măsuri concrete pentru ca acest fenomen să fie stopat. Printre măsurile propuse: confiscarea mărfii, însă și amendă de 20.000 lei pentru oricine îndrăznește să profite de debandada actuală pentru a face profit pe seama crizei medicale.

Citește și: Tăriceanu face harcea-parcea decretul lui Iohannis

#News