Premierul Florin Cîțu este de părere că singura cale pentru ca restricțiile să se oprească este imunizarea. Și cum altfel ne-am putea imuniza dacă nu prin vaccinare? În acest context, Cîțu își dorește ca până în luna septembrie peste 10 milioane de cetățeni să treacă prin procesul vaccinării, subliniind că oamenii ar trebui să înțeleagă de ce este necesar ca aceștia să se vaccineze.

Florin Cîțu, despre „singura cale de a învinge pandemia”

În același mesaj postat pe pagina sa de socializare, premierul a dat asigurări că echipa sa de specialiști lucrează neîncetat pentru evaluarea eventualelor riscuri, astfel încât, începând cu această vară să avem parte de o viață cât de cât normală.

„Obiectivul Guvernului este vaccinarea a peste 10 milioane de oameni in Septembrie.Vom avea suficiente doze de vaccin, vom mai deschide centre noi de vaccinare, trebuie doar ca romanii sa își dorească sa fie imunizați. Este singura cale de a învinge pandemia și de a reveni la o viata apropiată de cea normală, pana in această vară. Tot timpul evaluam împreuna cu specialiștii efectul restricțiilor. Dar mai întâi sa vedem o scădere a numărului de infectări și să mai scadă presiunea pe spitale.”, a declarat premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul premierului Cîțu vine în urma protestelor de amploare de aseară, împotriva noilor restricții de weekend, în cazul localităților ce au atins 4 la mia de locuitori și a celor aplicate pe tot cursul săptămânii, în cazul localităților ce au atins deja 7 la mia de locuitori.

Proteste extinse sunt anunțate și astăzi. În Constanța, Galați, însă și în Capitală, acestea deja au început. Cu toate că au negat că ar fi organizatorii manifestațiilor anti-mască și anti-restricții, cei de la PAUR au anunțat că se vor alătura acestora.

Citește și: Aglomerație la Romexpo. Pfizer, la mare căutare