Sute de oameni programați pentru vaccinare s-au înghesuit astăzi la coadă, în așteptarea administrării vaccinului. Aglomerația a fost posibilă întrucât dozele de vaccin aduse la centrul Romexpo s-au epuizat într-un timp foarte scurt, astfel că a fost nevoie ca o altă tranșă să fie livrată, pentru suplimentarea lipsei. În consecință, în plină pandemie, oamenii s-au îngrămădit la coada de… imunizare.

Oamenii au stat la coadă chiar și patru ore

Potrivit declarațiilor celor care au stat la coadă, timpul de așteptare ar fi fost chiar și de patru ore. Medicul coordonator al centrului a declarat că se va încerca vaccinarea tuturor celor care sunt prezenți, până la finele zilei. De menționat că la Romexpo, vaccinarea se face cu Pfizer BioNTech, relatează Digi24.

Reacția Comitetului de Coordonare a Vaccinări, după îngrămădeala

„Din informațiile pe care le avem, la acest moment situatia s-a remediat. Au existat intarzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor in ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționam faptul ca distribuirea dozelor de vaccin trebuie sa se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig. Activitatea personalui vaccinator este una continua și susținută. Înțelegem disconfortul generat in rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și ii asiguram ca procesul de vaccinare va continua in condiții optime. Apelam la înțelegere din partea celor care doresc sa se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ”, a transmis, în cursul zilei de astăzi, Comitetul de Coordonare a Vaccinării.

Citește și: Boc, un susținător al festivalurilor, vrea un „concert test”