Claudiu Năsui / Foto: Facebook

Președintele USR București, Claudiu Năsui a explicat contextul deciziei excluderii PMP din alianța PNL – USR – PLUS, cea referitoare la alegerile locale 2020 pentru București. Potrivit acestuia, filialele locale USR s-ar fi declarat dezamăgite de activitatea consilierilor locali PMP, aceste „amănunte” având rol decisiv în ceea ce privește alianța.

„Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poți face în politică și unele pe care nu le poți face”, a declarat Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui: „Noi la USR-PLUS am renunțat la niște candidaturi foarte bune”

„Noi la USR-PLUS am renunțat la niște candidaturi foarte bune, oameni care erau foarte bine plasați și care au trebuit să facă un pas în lateral, în ideea candidaturilor comune. E foarte greu să ceri acest sacrificiu și filialelor și oamenilor și candidaților, în momentul în care pui persoane pe care nu le poți susține la comun și cu care te compromiți susținându-le la comun”, a spus liderul USR București, Claudiu Năsui.

Desigur, întrebarea de pe buzele tuturor este „ce se va întâmpla cu voturile lui Nicușor Dan, caz în care candidatura lui Traian Băsescu pentru Primăria Capitalei se concretizează?”. Claudiu de Năsui este de părere că indiferent cine va candida și de unde, Nicușor Dan nu ar avea de ce să simtă amenințat.

„Toate sondajele și de la PNL și de la USR arată că Nicușor Dan are prima șansă, aș spune cu o marjă de eroare consistentă, pentru aceste alegeri, indiferent de ce se va întâmpla și atunci suntem în spatele lui în întregime și vom face cea mai bună campanie, ca să mărim această marjă de încredere”.

Reamintim că în acest weekend, PNL, USR și PLUS au bătut palma pentru București, validându-l pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei, stabilindu-și, de asemenea, candidații pentru primăriile de sector.

Citește și: Cristoiu: „Nu PNL a avut nevoie de USR-PLUS, ci dimpotrivă”

#News