UPDATE 23 martie 2021: Alex Erligh a decedat, în cursul serii trecute, în urma unei hemoragii interne. Omul de circ era internat din data de 7 februarie, în urma unui accident la „Roata Morții”.

Să te odihnești în pace, Alex! Nu îmi vine să cred că sunt nevoită să spun asta, după ce am vorbit acum câteva zile. Este o veste tristă, un om minunat și talentat a ales cerul. Spectacolele tale rămân în sufletele noastre, ale tuturor. Ai trecut fugitiv prin viața noastră și te-ai grăbit să-ți dai ultima reprezentație cu stelele.”, s-a scris pe pagina de Facebook a lui Alex Erligh.

Știrea inițială, din 8 februarie 2021:

Managerul Circului Metropolitan București, Anca Florea, anunță accidetul grav al lui Alex Erligh, călăreț neînfricat și acrobat, după cum descrie chiar aceasta. Erlich are 26 ani și face aceasta meserie de când se știe – ca orice alt om de circ. Acesta lucrează, de asemenea, la Circul Metropolitan. Zilele acestea acrobatul se afla la un antrenament de rutină pe dispozitivul numit, nu degeaba, „Roata Morții”. După trei tumbe în aer, executate fără greșeală, a patra devenea cea cu ghinion pentru Alex Erlich, sistemul de prindere cedând, iar acesta căzând în gol de la șapte metri.

Zece minute mai târziu, un echipaj SMURD îl prelua pe bărbat și îl ducea la Floreasca.

„Accident la circ. E plina presa. La circ. Performanta sportiva, chiar dusa la extrem, o numim linistiti circ si suntem linistiti. Se intimpla accidente,asta e Apoi, cind lucrurile merg bine,aplaudam si plecam acasa. Stop. Azi opriti.va un minut. Stiti citi ani de munca stau in spatele unui singur numar? Numarul ala care dureaza 3 minute grele,ia 30 de secunde de aplauze sau un generos..vaaaai..in cazul unui accident?Nu stiti. Ani. Ani de repetitii zilnice. Dure. Sport extrem…se mai si.moare…dar pana atunci se mai si zace in spital.”, a declarat Anca Florea, pe Facebook.

Alex Erlich are nevoie de ajutor

De asemenea, de menționat că Alex Florea are nevoie de ajutorul oricui este dispus să i-l acorde. Cei care dețin grupa de sânge A2 pozitiv sunt așteptați la Centrul de Donare din Strada Dr. Felix. Dacă decideți să faceți o astfel de faptă, nu uitați să menționați că donați pentru Alexandru Erlich, care e internat la Spitalul de Urgență „Floreasca”.

Cu toate astea, prima veste bună vine de la prietena acestuia: „Alex este conștient si stabil !A fost operat de femur! Este bine si cu siguranta este in afara oricărui pericol! Rugati-va pt.el…! Doamne ajuta!”, a scris Mioara Igna, în cursul nopții trecute, pe Facebook.

Citește și: Un ghețar din Himalaya s-a prăbușit. 150 de oameni ar fi murit