Nicușor Dan anunță că va avea grijă de cățeii de la adăpostul lăsat de izbeliște de Armand

Clotilde Armand a decis să rezilieze contractul cu societatea Romprest, cea care pe lângă ridicarea gunoiului din Sectorul 1 administra inclusiv adăpostul destinat câinilor fără stăpân

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, va prelua responsabilitatea îngrijirii animalelor din adăpostul de la Odăi, unde sunt cazați peste 750 de căței fără stăpân. Soarta adăpostului a devenind una nesigură după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că are de gând să rezilieze contractul dintre primăria pe care o conduce și Romprest. Și cum una dintre îndatoririle firmei de salubritate mai devreme menționate este întocmai administrarea adăpostului, animalele riscă să fie lăsate, efectiv, la voia întâmplării și la mila cui o avea inimă să simtă.

„Personalul care îngrijeşte aceşti câini, hrană, apă, curăţenie, este personal angajat Romprest. Câinii ăia şi aşa au condiţii vai mama lor, dar măcar cineva zilnic le făcea curat, le punea hrană şi apă curată. Nu o sa mai aibă cine”, au declarat reprezentanții Asociaţiei Kola Kariola, potrivit Newsweek.ro, una dintre asociațiile de profil care au lansat apelul disperat către primarul general.

Nicușor Dan anunță că va prelua, temporar, adăpostul: „Primăria Capitalei poate finanța acest adăpost, pentru o perioadă de 1-2 luni”

În urmă cu puțin timp, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că are de gând să ia „sub aripa” primăriei respectivul adăpost destinat câinilor fără stăpân, în urma sesizărilor primite de la asociațiile pentru protecția animalelor, din Capitală.

„În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service și Primăria Sectorului 1 și pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Am primit mai multe semnale și din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei și îngrijirii acestora”, a precizat Nicușor Dan.

Între timp, potrivit declarațiilor edilului, se vor căuta soluții pentru ca, pe viitor, câinii să aibă parte de îngrijirea corespunzătoare și mai ales de siguranța zilei de mâine.

„În acest interval se pot găsi soluții pe termen lung. Orice s-ar întâmpla în relațiile contractuale dintre administrația publică și un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a mai spus Nicușor Dan, în aceeași postare.

Ce spunea, astăzi, Clotilde Armand

Acuzând șantajul, Clotilde Armand amintește, în postarea ei de astăzi, de protestul organizat de Romprest, cel întâmplat tot astăzi, adăugând că are de gând să rezilieze contractul cu această firmă. „Frumoasă mișcare. Din nefericire pentru conducerea acestei firme spun că nu am fost impresionată de șantajul ”protestului” și nici de notificarea prin care amenință că începând cu data de 11.02.2021 nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1”, este parte din mesajul transmis de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cea care a publicat inclusiv o adresă de notificare trimisă firmei de salubrizare prin care cerea, printre altele refacerea „facturilor fiscale în sensul corelării valorii acestora cu serviciile efectiv prestate”.

Tot ea, Armand, a mai spus că are de gând să apeleze la serviciile altei firme de salubritate, pentru ca situația din decembrie să nu se mai repete. Nu se menționează, însă și numele companiei care ar putea prelua îndatoririle Romprest.

Citește și: Primul hotel de lux pentru animalele de companie