Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone / Foto: Facebook

Candidatul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) la primăria Sectorului 5 și totodată cel care a reușit performanța de aduna cele mai multe voturi, conform ultimelor estimări BEC, Cristian Popescu Piedone a reacționat la aflarea veștii că liberalul Cristian Băcanu, cel aflat în acest moment pe locul doi în sondaje, a cerut renumărarea voturilor în Sectorul 5. Piedone este de părere că o renumărare a voturilor, în condițiile în care nu s-a făcut nicio contestație pe secție, nu ar avea un fundament legal.

„92 voturi PNL la consiliul local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la Consiliul Local votează la fel şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate”.

Rezultatele provizorii provenite de la BEC arată că, la alegerile pentru Primăria Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone are 28.08%, Daniel Florea – 25.64%, iar Cristian Bacanu – 25.24%

Cristian Popescu Piedone a reușit o performanță demnă de un record în București, fiind singurul candidat care a reușit să câștige alegerile în două sectoare diferite: Sectorul 4 și acum Sectorul 5.

„Toate partidele contestatoare, inclusiv PNL, au avut reprezentanți în secțiile de vot, care au semnat, la sfârșitul zilei, și a căzut pe cheia din secțiile de vot. Nu se poate face renumărare decât dacă s-ar fi făcut contestație în secție, în timp real. Așa este legea. Dacă au semnat procesele verbale fără să conteste, nu se poate face renumărarea voturilor. Eu spun că cetățenii din Sectorul 5 și-au arătat opțiunea și intenția pe următorii 4 ani cine să le conducă destinele.”, a spus Cristian Popescu Piedone, la România TV.

Citește și: Istoria se repetă: Băcanu cere renumărarea voturilor în Sectorul 5

#News