PNL a numit o apropiată a fostului liberal Dan Rușanu la șefia unei societăți subordonate Consiliului Local Sector 1

Remunerația directorului general este de 17.500 de lei pe lună.

Consiliul de Administrație al Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA a numit-o pe Carmen Radu, o apropiată a fostului liberal Dan Radu Rușanu, în funcția de director general, aceasta ocupând mai multe funcții de conducere în posturi unde a încasat salarii foarte mari. 

Numirea lui Carmen Radu a avut loc după ce mandatul fostului director, Răzvan Drăghia, a expirat în 8 ianuarie 2022. Astfel, Adunarea Generală a Acționarilor Companiei a decis numirea ei în funcția de director general, unde PNL deține două din cele trei locuri, prin consilierii locali Nicolae Dinu Gheorghe și Nicoleta Raluca Halit.

Carmen Radu va încasa lunar suma de 17.500 de lei, iar în decembrie anul trecut a existat intenția măririi acestei remunerații, proiectul fiind amânat de către Consiliul de Administrație.

Numirea lui Radu, o înțelegere între PSD-PNL

Conform g4media.ro, numirea lui Carmen Radu în această funcția face parte dintr-o înțelegere între liberali și social-democrați din decembrie anul trecut, în care PSD va putea să își numească oamenii în cadrul altei societăți subordonare Consiliului Local Sector 1: CET Grivița.

Carmen Radu a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții în instituții publice, toate primite pe criterii politice, datorită faptului că era o apropiată a fostului lider liberal Dan Radu Rușanu care i-ar fi naș. Mai mult, Carmen Radu i-a fost consilier pe probleme economice în Camera Deputaților, iar după ce Rușanu a ajuns președintele Autorității de Supraveghere Financiară, ea a fost numită consilier, iar apoi director economic.

”Nu pot vorbi, sunt la un curs. Nu știu dacă PNL a avut vreun rol în numirea mea. Domnul Rușanu nu a fost implicat. Nu sunt membru PNL”, a declarat Carmen Radu, relatează sursa citată.

Conform declarației de avere, familia Radu a vândut o casă de vacanță din Sinaia, contra sumei de 1,5 milioane de euro și un teren din București pe care a încasat aproape 500.000 de euro. Mai mult, soții Radu au declarat că au 1,8 milioane de euro în conturi, aproape 300.000 de lei și un credit de peste 800.000 de euro scadent în 2030.

Carmen Radu a fost președinte al Eximbank în perioada 2005-2009 și director economic la Autoritatea de Supraveghere Financiară timp de 2 ani, între 2013-2015. Mai mult, ea a fost membru în Consiliul de Supraveghere și apoi membru și președinte al Directoratului Fondului Român de Contragarantare (2012-2020).

În perioada 2013-2017 a fost președinte și mebru al Consiliului de Administrație de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA, membru în Consiliul de Administrație de la Nuclearelectrica (2013-2017) și membru în Consiliul de Administrație de la Hidroelectrica (2019-prezent).

Florin Vasile Giosan, directorul administrativ D.G.A.S.P.C. Sector 1 nu este interesat de copiii instituționalizați