Florin Vasile Giosan, directorul administrativ D.G.A.S.P.C. Sector 1 nu este interesat de copiii instituționalizați

Florin Vasile Giosan este prezent in viața administrativă a sectorului 1 de mai bine de 20 de ani, cum singur se prezintă. Din păcate, in tot acest timp nu s-a "lipit" de el mai nimic. Empatia de care toți angajații administrației locale sector 1 ar fi trebuit să dea dovadă. nu există. Modelul a prins.

Ultimul scandal de mică amploare de la Primăria Sectorului 1 poartă amprenta unei acțiuni de binefacere care a lăsat un gust amar copiilor cărora le-au fost luate bicicletele. Un fost copil instituționalizat, Vișinel Bălan, a făcut în februarie 2018 o donație constând în aproximativ 30 de biciclete cu care copii de la Centrul SF Iosif din cadrul DGASPC Sect 1, să se plimbe si să își bucure copilăria și asa amărâtă.

Însă reprezentanții legali și împuterniciți ai Sectorului 1, poate din neștiință, poate din uitare, sau poate că din pur dezinteres față de soarta copiilor de care sunt plătiți să aibă grijă, au transformat un gest umanitar în lacrimi de tristețe

Toate bune și frumoase până când Centrul Sf Iosif a fost revendicat și copiii au fost mutati în altă clădire. O data cu prichindeii au fost mutate și biciclete tocmai în Complexul Odăi, intr-o baracă părăsită și total improprie depozitării unor lucruri de valoare sentimentală și nu numai.

Bicicletele donate au ajuns de nefolosit

Dat fiind faptul că nimeni nu s-a preocupat să întrețină bicicletele (și cine știe ce vom mai afla ca a fost pe acolo), să încălzească măcar acea baracă, acestea au ajuns într-o stare din care mai poți să recuperezi doar fierul vechi. Astfel, dorința și efortul fostului copil de la căminul din Bacău, Vișinel Bălan au fost batjocorite de toți reprezentanții Primăriei Sectorului 1, de la Clotilde Armand, până la acel director administrativ care era în funcție la acea vreme, Florin Vasile Giosan, cel cu peste 20 de ani de experiență în administrația locală! Sunt sigur că programul încărcat l-a făcut să uite să mă sune după ce a terminat ședința (da, l-am sunat să-i cer un punct de vedere) dar să ajungi în stadiul să uiți de faptul că cineva a făcut o DONAȚIE (sau astea nu sunt importante?), asta mi se pare ori incompetență, ori pur si simplu dezinteres. Să fie aceste „calități” necesare pentru a ocupa o funcție publică în Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand? NU, sunt sigur că nu! Și atunci rămâne întrebarea: ce îl recomandă pe Florin Vasile Giosan să ocupe funcții de decizie in primărie?

Domnule Giosan, vă provoc să reparați daunele pe care sigur îmi veți dovedi cu un drept la replică că nu le-ați produs (numai) dvs, și, pentru când va da colțul ierbii și se va putea folosi din nou bicicleta, acei copii instituționalizați, deja bătuți de soartă, să se poată plimba cu bicicletele. Că până la urmă toți ii vrem măcar râzând, dacă nu pot fi fericiți!

…și totuși mă intreb – cum este posibil ca depozitarea improprie a acestora să facă să dispară roțile?

Citește și Cum s-a transformat divorțul AneiMaria Prodan într-o „telenovelă” pentru traficul unor site-uri