Primul hotel de lux pentru animalele de companie

De la pasiune la idee de afacere

Unii ne dorim animale de companie și știm că acest lucru înseamnă o mare responsabilitate. Căci un pisoi sau un cățeluș nu e doar un cadou de Crăciun, de care după te poți descotosori. Și poate că acesta este motivul pentru care alții rămân doar la nivelul de dorință, dar îi admiră în pozele prietenilor sau când merg în vizită la aceștia.

Și totuși, există oameni, care au reușit să îmbine, armonios, pasiunea pentru animale cu meseria în care s-au școlit. Cel mai elocvent exemplu este al tinerei Sarah Sarrad care a pus pe picioare o afacere inedită. Masteradă a American Hotel Academy din Brașov, libaneza născută în București, Sarah a înființat primul hotel și spa cu servicii de lux pentru animalele de companie – Very Important Pets (VIP). Astfel, cei obișnuiți cu călătoriile, în interes de serviciu sau personal, au unde să își lase animăluțele fără a mai avea „mustrări de conștiință”.

A dorit să fie independentă

Potrivit bizbrasov, Sarah Sarrad și-a dorit independența financiară, acesta fiind de fapt punctul de plecare al afacerii sale. „Părinții mei au o situație materială foarte bună, care mi-ar fi asigurat o existență confortabilă. Însă, pentru că mi-am dorit foarte mult să fiu independentă, să îmi câștig singură banii și mai ales să câștig experiență, prima dată, înainte de a deschide businessul, am decis că trebuie să urmez și un stagiu de practică. Am dus ceva muncă de lămurire, dar am câștigat! Am fost așa de încântată, încât m-am implicat cu tot sufletul. Aveam 16 ani când am început să lucrez la recepție, dar am trecut apoi prin toate departamentele”, spune Sarah Sarrad, citată de presa locală.

Cu eforturi susținute în a-și găsi angajați, dar și prin formarea continuă a celor pe care îi are în prezent, Sarah Sarrad spune că perioada de pandemie a fost cea mai dificilă, asta și datorită faptului că au fost reduse considerabil călătoriile, atât prin țară, cât și în străinătate. Dar chiar și atunci, cei de la VIP au oferit mai multe tipuri de servicii de îngrijire a animalelor în mod gratuit, pentru a avea activitate și un moral ridicat al echipei.

Costul inițial al  acestei investiții a fost de 100.000 de euro, iar totul a fost creat de la zero.

Citește și: Casa fără o pisică, nu-i o casă împlinită

#News