Trei baze sportive din Galați, centre de vaccinare anti Covid

Sportul gălățean, din nou pus în „stand by”

Deși sportul gălățean a adus motive de bucurie și în timpul pandemiei, în care echipe campioane au disputat meciuri fără spectatori, acesta este din nou încercat. De data aceasta, pentru spațiile din cadrul a trei baze sportive importante vor fi transformate în centre de vaccinare împotriva Covid. Este vorba despre Sala Siderurgistul, Sala Sporturilor și Patinoarul Dunărea.  

În acestea vor fi amenajare, potrivit Primăriei Galați, 36 de puncte de vaccinare, astfel: 16 la „Siderurgistul”, 12 la „Polivalentă” și 8 la Patinoar. Iar autoritățile locale vor asigura compartimentarea și dotările necesare: panouri separatoare, frigidere, chiuvete mobile, calculatoare, imprimante, scaune, mese, paturi, dulapuri, pubele etc.

„Cheltuielile necesare pentru buna funcționare a cabinetelor sunt estimate la această dată la peste 2 milioane de lei, iar banii sunt alocați de la bugetul local. Până acum Primăria municipiului Galați a mai alocat în lupta împotriva COVID-19 suma de 14 milioane de lei, fonduri de la bugetul local, din care doar 4 milioane de lei au fost decontate de Guvern.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Galați.

Începând de vineri, 15 ianuarie, va începe a doua etapă de vaccinare împotriva Covid, etapă în care se vor vaccina cei din aparatul de stat – președinte, guvernați, Parlament, persoane cu grad ridicat de risc – adulții cu vârsta peste 65 de ani, respectiv persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate, precum și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Citește și: Se pregătește a doua etapă de vaccinare împotriva Covid

#News