Arafat, despre situația critică a paturilor de la ATI

Pacienții din Capitală vor putea fi mutați la alte unități medicale din țară

Șeful DSU Raed Arafat a declarat că situația paturilor ATI devine din ce în ce mai gravă acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, mai ales atunci când vine vorba despre Capitală. Din acest motiv, s-a dispus transportarea pacienților Covid în alte unități medicale din țară. „La Bucureşti, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienţi care sunt în Unităţile de Primiri Urgenţe, unde se asigură şi ventilaţia, dar bineînţeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, incusiv în alte judeţe. Aţi văzut, astăzi, doi pacienţi au plecat către Sibiu.”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre refuzul familiilor de a acorda transferul pacienților

Potrivit lui Raed Arafat, aparținătorii ar fi cel mai greu de convins atunci când vine vorba despre mutarea pacientului în alte zone care beneficiază de paturi la secția ATI.

„Acum câteva zile, am trimis mai mulţi pacienţi în mai multe judeţe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoşani, în mod deosebit, dar ne confruntăm şi cu o situaţie care trebue să o spun, şi anume, când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă pacienţii sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei. Deci asta este un lucru pe care încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă, chiar dacă e la distanţă, într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti. Bineînţeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient.”, a mai spus Raed Arafat, la Antena 3.

Reamintim că starea de urgență a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Citește și: Record la ATI, 1.299 de pacienți

#News