Când doi interlopi se bat, Ministerul Justiției câștigă. Și vine și cu vești interesante: luptăm mult mai organizat împotriva crimei organizate.

Crima duce la crimă, iar Ministerul Justiţiei a desfăşurat un program intens de pregătire a procurorilor, poliţiştilor şi altor categorii de experţi în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalităţii informatice, dar şi a recuperării bunurilor provenite din infracţiuni şi a asistenţei victimelor traficului de persoane.

Și, mai interesant decât atât, este faptul avem două știri cu două informații: lupta împotriva interlopilor și interlopii care se luptă între ei.

Povestea crimei: Nicolae Duduianu, zis și Emi Pian, șeful clanului Duduianu a fost înjunghiat mortal într-un scandal cu membrii unui clan rival, pe o stradă din zona cartierului Giulești, din Sectorul 6.

Anunțul a fost făcut de Poliția Capitalei care a fost sesizată printr-un apel la 112.

”În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane. Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând”, se arată în comunicarea Poliției.

Și, după cum am mai spus, atunci când crima duce la crimă și interlopii se ”rezolvă” între ei, Ministerul Justiției are altă rezolvare:

”Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituţional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiţie, trebuie să ai răbdare, până când proceduri şi operaţiuni sunt duse până la capăt”, a spus ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Colaborăm, învățăm, punem în aplicare, fie că învățăm de la SUA sau din experiențele zilnice.

Și, ne ținem de program. Cătălin Predoiu insistă pe faptul că acest program a adus rezultate benefice pentru că ”eficienţa combaterii infracţiunilor stă în buna pregătire profesională şi în cooperarea interinstituţională internă şi internaţională”.

Citește și: Florin Mototolea, zis Emil Pian, omorât în sectorul 6

#News