Monica Anisie
Monica Anisie

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie pare să dea înapoi atunci când vine vorba despre dotarea elevilor cu tablete și computere necesare începerii noului an școlar, în contextul pandemiei de Coronavirus. Potrivit ministrului Anisie, achiziționarea de tablete nu este o îndatorire a Ministerului Educației, ci mai de grabă una a Ministerului Fondurilor Europene, cel resposabil pentru achitarea sumelor destinate achiziționării dispozitivelor.

Monica Anisie dă, totuși, asigurări: „În plus, avem un program de 70.000 de laptopuri pentru peste 1.000 de licee. Există o lege a achizițiilor publice”

„Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ, dar nu de achiziția de tablete. Ministerul Educației a elaborat caietul de sarcini și l-a transmis către ONAC. Sperăm ca pe data de 10 septembrie să fie livrate măcar primele tranșe din cele 250.000 de tablete.

În același timp, prin OUG pe care am dat-o săptămâna aceasta, se pot achiziționa 500.000 de tablete, eligibil fiind să aplice pentru proiect Inspectoratele școlare și școlile. Banii îi va pune la dispoziție Ministerul Fondurilor Europene.

În plus, avem un program de 70.000 de laptopuri pentru peste 1.000 de licee. Există o lege a achizițiilor publice. La licitații sperăm să existe termene clare pentru a oferi copiilor ceea ce le trebuie.”, este de părere ministrul Educației, Monica Anisie.

„Autoritatea locală este cea care administrează unitatea de învățământ. Poate sprijini cu dezinfectanți sau cu măști școala. Guvernul a alocat și o sumă importantă pentru achiziție de echipamente medicale, măști, dezinfectant. Școlile trebuie să aplice să cumpere aceste lucruri”, a mai spus Monica Anisie.

Citește și: Adio, binecuvântare! Anisie, scoasă de pe pomelnicul de „vii” al lui Daniel

#News