Virgil Popescu

Ministrul Economiei Virgil Popescu se declară revoltat de faptul că România continuă să cumpere energie, de vreme ce economia românească este perfect capabilă să producă. Mai mult decât atât, Popescu promite că, atât timp cât va ocupa fotoliul de ministru al Economiei, va face tot ce-i stă în putere pentru a „pune pe picioare” acest sector neglijat de atâta amar de vreme.

Pe scurt, bani există, doar că trebuie scoși de la „visterie” și transformați în energie.

„Energia este o altă zonă strategică a României şi nu cred că se pune problema să nu putem construi noi capacităţi de producţie, să trecem de pe cărbune pe gaze, noi capacităţi regenerabile de producere a energiei electrice. În ultimii 10 ani nu s-a construit absolut nimic, nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România. Este strigător la cer ce s-a întâmplat şi am ajuns să importăm energie. Acest lucru trebuie să înceteze şi trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt SF-uri, mă refer la studii de fezabilitate, în derulare şi o să vedeţi că încep efectiv de anul viitor construcţiile de noi capacităţi de energie electrică”, a spus Virgil Popescu, pentru Digi24.

Popescu: „Avem bani pentru energie, inclusiv pentru Cernavodă există bani”

Virgil Popescu a mai amintit de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, cele care ar putea beneficia de fonduri și de investiții. Potrivit ministrului, banii există, însă trebuie o mai bună organizare.

„Eu cât timp voi fi ministru mă voi ocupa ca acest lucru să se întâmple. Voi împinge toate companiile de la spate, fie că sunt din portofoliul nostru, fie că sunt private, să realizeze aceste investiţii. Avem bani pentru energie, inclusiv pentru Cernavodă există bani, şi o să vedeţi în curând ceea ce am promis că se va întâmpla: vom continua construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. România are nevoie de reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Sunt lucruri în derulare despre care nu putem vorbi în momentul de faţă, dar când o să putem vorbi, o să vorbim şi o să spunem exact cum au fost lucrurile şi ce vrem să facem, cum am reuşit să ajungem la nivelul acela şi când le vom finaliza, evident”, a menţionat Popescu, adăugând că toate acestea se vor întâmpla până la sfârşitul anului.

Citește și: Anisie: „Ministerul Educației se ocupă de procesul de învățământ, dar nu de achiziția de tablete”

#News