Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se declară nemulțumit cu privire la modul în care este pusă în aplicare legea care permite amânarea plății chiriilor. Potrivit acestuia, cu toate că aceasta a intrat în vigoare începând cu data de 21 mai a.c., lucrurile par să se fi împotmolit la Ministerul de Finanțe, care nu ar fi făcut normele de aplicare nici până acum.

„Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare. Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului.”, este de părere Tăriceanu.

În opinia lui Tăriceanu, amânarea punerii în aplicare a acestei legi, ce ar garanta amânarea plății chiriilor în timpul stării de urgență, ar avea ca motiv faptul că proiectul în sine a fost inițiat de Opoziție, astfel că, tot potrivit acestuia, s-ar înregistra un conflict de interese politice.

Tăriceanu, în conflict direct cu PNL

„Sigur, această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare. Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Citește și: Violeta Alexandru: Pensiile vor crește de la 1 septembrie, dar nu se știe cu cât

#News