Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat luni, la Alba Iulia, că pensiile vor fi majorate din septembrie, fără însă a preciza cu cât anume, deoarece sunt în discuții mai multe „scenarii”.

„Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie şi o determinare pe care o avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face. Mai avem câteva zile până când Ministerul Finanţelor va termina evaluarea – eu am obiceiul să vorbesc despre cifre, sume şi decizii doar când am în faţă toate elementele. Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a afirmat Violeta Alexandru.

Precizăm că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a anunțat vineri că pensiile se vor majora cu procentul pe care îl cere legea, însă eșalonat. Cîţu a susţinut că decizia finală privind creşterea pensiilor este una politică şi, în cazul în care se va decide că acestea vor fi crescute din toamnă cu 14 la sută, se vor face „acomodări” la buget.

Reamintim că în acest moment punctul de pensie este de 1.265 de lei, aceeași valoare cu cea din septembrie 2019.

#News

Citește și: Florin Cîțu face reduceri la împrumuturi