Facebook

Fostul lider sindical din Valea Jiului, Miron Cozma are poate una dintre cele mai tumultoase existențe de prin România, atât în privința vieții amoroase, cât și cea profesională.

Luat la întrebări de Denise Rifai, în emisiunea de la Kanal D, Miron Cozma a mărturisit că pentru prima dată în viața sa are o parteneră de viață, nu o iubită. Mai mult, a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestei, deși nu o iubește.

„Culmea, pentru prima dată îi spun unei femei partenera mea de viață, nu iubita mea. Culmea ironiei, este o femeie modestă chiar dacă are două facultăți, regizor, scenarist, să vedeți cum cântă, e artist, a fost pe MTV. A avut însă niște probleme în viață și eram la un moment dat într-un grup, m-au considerat și pe mine artist”, a spus Cozma. Acesta a ținut să precizeze că singurii pe care îi iubește sunt Dumnezeu și familia.

Cozma, sărăc, la mila fostelor sale iubite

Deși cam știm că liderii de sindicat stau bine cu aspectul financiar, se pare că lui Miron Cozma nu i se poate aplica această „regulă”. Tot la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Cozma s-a declarat sărac, iar singura sa proprietate, un apartament dobândit în urmă cu 27 de ani, la Petroșani, i l-a lăsat fostei soții ce a rămas să aibă grijă de copiii cuplului.

„Eu nu am avut casă, masă, nimic. Eu nu am avut în București o garsonieră vreodată. Acum, o să dovedesc tuturor cine sunt. Acum, împreună cu fiică-mea o să încep o afacere. La ora asta însă, sunt cu costumul din 1998 pe mine, nu am casă, am stat ba la fostele mele iubite, la prietene. Am stat în Obor la o florăreasă care m-a ținut doi ani și trei luni fără să plătesc nimic”, a mărturisit Cozma.

Se visează președintele românilor

Miron Cozma (67 de ani) i-a spus Denisei Rifai că se gândește foarte serios să candideze la șefia Româniapentru următoarele alegeri, fiind convins că va reuși acest lucru și datorită armatei sale.

„Cu sau fără voia poporului meu am să ajung președintele României. Repet! Eu nu pot să las țara asta pe mâna hoților, iar dacă românii sunt lași, eu sunt greu de învins. Repet! Armata mea cu care am schimbat două guverne, încă trăiește, sunt pensionarii mei”, a mai spus Cozma.

În 1999, fostul lider sindical a fost condamnat definitiv pentru infracțiunile comise în Mineriada din 1991. Ion Iliescu l-a grațiat în anul 2004, iar alături de acesta, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alții, a fost trimis în judecată, în 2017, pentru infracțiuni contra umanității.

Citește și: Pomohaci riscă cinci ani de închisoare