fructe
Fructe. Sursa foto: Playtech.ro

Fructele sunt alimente foarte sănătoase dar în anumite cazuri pot provoca complicații severe de sănătate. Este important să înțelegem că unele fructe nu trebuie consumate împreună cu alte alimente.

Este întotdeauna mai bine să se țină cont de compatibilitatea tipului de fructe consumat, mai ales atunci când se mănâncă o combinație de fructe.

Unele fructe nu trebuie combinate deoarece pot cauza probleme organismului. Fructele au multe vitamine și conțin apă care hidratează organismul.

Care sunt combinațiile nepotrivite cu fructe

  1. Fructe cu zaharuri

Majoritatea fructelor sunt dulci, conținând zaharuri. Din acest motiv nu este recomandat să se adauge zahăr, deoarece acestea provoacă balonare și indigestie.

Prăjiturile cu fructe nu sunt ușor de digerat.

  1. Portocală cu morcov

Această combinație poate provoca arsuri la stomac și diverse disfuncții. Stimulează excesul de bilă, care poate provoca un reflux puternic și enervant.

De asemenea, stimulează producerea de substanțe nocive pentru sistemul renal.

  1. Ananas cu lactate

Fructele acide încetinesc digestia și de aceea aceasta poate fi dificilă, în special dimineața.

În cazul particular al ananasului, acesta conține o enzimă numită bromelaină. Aceasta, combinată cu produse lactate, poate provoca intoxicație.

  1. Banană cu lapte

Un smoothie bogat în banane cu lapte și zahăr poate provoca probleme de digestie.

Adăugarea zahărului la fructe nu este indicată. Dacă se combină banana cu laptele, se va resimți o greutate în stomac iar digestia va fi foarte lentă.

  1. Fructe cu legume

Legumele, combinate cu zahărul din fructe, determină fermentarea lor în stomac, producând toxine. Acest lucru cauzează probleme de stomac, cum ar fi diaree și dureri de stomac.

În plus, combinația poate provoca și dureri de cap.

  1. Papaya cu lămâie

Trebuie evitată cu orice preț. Combinația acestor alimente poate provoca complicații sanguine, în special legat de cantitatea de hemoglobină.

Guava cu banane

Consumul acestei combinații va crește riscul de acidoză, greață, acumulare de gaze și dureri de cap persistente.

Banane cu budincă

Combinația de banane și budincă este dificil de digerat și va stimula producția de toxine în organism, care poate fi periculoasă pentru copii.

Citește și: Adrian Oros și România fructelor exotice