Cea mai ieftină și rapidă rețetă de plăcintă cu mere

Plăcinta cu mere este una dintre cele mai ieftine plăcinte din bucătăria românească

Rețeta de plăcintă cu mere rase simplă și rapidă vine în ajutorul celor care vor să prepare ceva dulce, fără prea mult efort și cu mai puțină muncă. Plăcinta cu mere este una dintre cele mai ieftine plăcinte din bucătăria românească.

Aluatul pentru această plăcintă cu mere rase simplă și rapidă este unul foarte fraged, tip fursec, cu mult unt. Pentru prospețime și gust se mai adaugă două linguri de smântână și un praf de sare. Aluatul pentru plăcintă se poate umple și cu alte tipuri de umplutură, gutui, dovleac sau brânză dulce.

Pentru diversitate se poate adăuga în umplutură de mere o mână de nuci tocate mărunt sau măcinate. De asemenea se pot adăuga și alte arome, în funcție de preferințe.

Ingrediente pentru plăcintă cu mere rase simplă și rapidă

100g unt
2 linguri smântână
300g făină
sare
1kg mere
3-4 linguri zahăr
1-2 lingurițe scorțișoară
zahăr pudră

Mod de preparare plăcintă cu mere rase simplă și rapidă

 Se amestecă untul la temperatura camerei cu smântâna și praful de sare. Când amestecul de unt devine omogen, se adaugă făina și se frământă rapid până când se obține un aluat elastic. Se curăță merele de coajă, se dau prin răzătoarea mare, se scurg bine de suc și se amestecă cu zahărul și scorțișoara măcinată. Se împarte aluatul în două și se întinde cu ajutorul sucitorului. Se tapetează o tavă pentru prăjituri cu ajutorului uneia dintre foi. Se adaugă amestecul de mere rase, apoi se așează deasupra cealaltă foaie de aluat. Cu ajutorul mâinilor se modelează marginile aluatului astfel încât să se sigileze bine plăcinta. Se înțeapă aluatul din loc în loc cu ajutorul unei furculițe apoi se coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute.
După ce plăcinta s-a rumenit, se scoate din cuptor și se presară zahăr pudră deasupra apoi servește plăcinta caldă sau rece. 

Citește și: Daniela Gyorfi, dezvăluire șoc! Cum reușește să arate mereu tânără