Alimentele care tratează rapid anemia organismului

Alimentaţia are un rol foarte important pentru combaterea lipsei de fier.

Persoanele care suferă de anemie ar trebui să consume câteva alimente care rezolvă rapid lipsa fierului din organism. Este recomandată o dietă bogată în fier şi în complexul de vitamine B, fiind unele alimente care conţin fier şi ajută organismul să-l asimileze. În afara tratamentului recomandat de medic, alimentaţia are un rol foarte important pentru combaterea anemiei. Verdeţurile, în special spanacul, varza Kale, frunzele de păpădie, sfecla elvețiană (mangoldul) și frunzele unor legume din familia verzei (broccoli, conopidă, varza de Bruxelles, varza creață Savoy, gulia) trebuie să fe prezente în meniul zilnic. Acestea conţin vitamine şi ajută organismul să asimileze fierul. Fructele citrice, fasolea boabe și cerealele integrale sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie. Carnea de miel şi carnea de vânat sunt cele mai bune surse de fier, dar carnea roșie în exces poate avea efecte negative asupra sănătății. Şi ficatul este unul din alimentele recomandate persoanelor care suferă de anemie. Pe lângă fier, conține și acid folic, vitaminele A și B și cupru. Unele fructe de mare, cum ar fi stridiile, scoicile şi creveţii, sunt o sursă bună de fier. Printre peștii bogați în fier sunt sardinele conservate în ulei, tonul proaspăt sau la conservă, somonul proaspăt, halibutul proaspăt, bibanul proaspăt și eglefinul proaspăt.

Ce boli poate provoca lipsa de fier din organism

Boabele de fasole sunt surse excelente de fier atât pentru vegetarieni, dar și pentru cei care consumă carne. Nucile şi seminţele sunt surse excelente de fier.

Persoanele cu anemie feriprivă ușoară sau moderată pot să nu prezinte niciun simptom, dar anemia feriprivă mai gravă poate provoca oboseală, dificultăți de respirație sau dureri în piept. Alte simptome includ amețelile, mâinile și picioarele reci și pielea palidă. Anemia prin carență de fier poate fi cauzată de pierderi de sânge (sângerări în tractul gastrointestinal, intervenții chirurgicale, menstre abundente ), de probleme cu absorbția fierului ( anumite afecțiuni genetice rare împiedică intestinele să absoarbă fierul) sau de unele boli, precum boala de rinichi, obezitatea sau insuficiența cardiacă congestivă.

Dorința ascunsă a Mirelei Vaida!