Simona Halep
Simona Halep. Sursa foto: observatornews.ro

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai, unde o va întâlni azi pe Jelena Ostapenko.

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor 6-4, 6-3.

Ea va juca în semifinale cu Jelena Ostapenko (24 de ani, 21 WTA), vineri după ora 17:00.

Simona Halep are 11 victorii din 12 meciuri jucate anul acesta, lucru care nu face decât să o bucure.

„Sinceră să fiu, mi-a fost greu să cred că o să revin la acest nivel atât de repede. Dar iau meci cu meci, am încredere și abia aștept să joc mâine!”.

Ea a dezvăluit cum a decurs meciul câștigat în fața lui Ons Jabeur.

„Nu e niciodată ușor împotriva ei. Mi-a dat atâtea scurte, nu am văzut niciuna. M-am frustrat la un moment dat, dar mi-am revenit. Mă bucur că am reușit să câștig. Am fost foarte bine mental, solidă pe picioare, chiar dacă nu am jucat ce mi-am dorit.

Aș fi vrut să joc mai lung, mai apăsat, dar mingea venea ciudat, cu mult efect. Am reușit să mă adaptez și am făcut-o să greșească”, a declarat Simona Halep, la „Digi Sport Special”.

„Am încredere, am șansa mea, dar mâine va fi diferit”

În semifinale, Halep o va întâlni pe Jelena Ostapenko, fiind a treia înfruntare directă. Letona a câștigat finala de la Roland Garros 2017, scor 4-6, 6-4, 6-3, iar Simona Halep a câștigat 4 luni mai târziu, în semifinalele de la Beijing, scor 6-2, 6-4.

„Un meci la fel de ciudat va fi și mâine, fără ritm, cu lovituri foarte puternice. Dar este și destul de inconstantă. Va face greșeli, dar și puncte extraordinare. Au fost două meciuri pe care o să le păstrez mereu în mintea mea. Au fost meciuri bune amândouă.

Am încredere, am șansa mea, dar mâine va fi diferit. Joacă destul de puternic, dar și eu sunt puternică pe picioare. Sunt greu de returnat loviturile, dar nu îmi fac griji”

În primul tur de la Beijing, în 2018, Halep a abandonat la finalul primului set, cedat cu 1-6 în fața Jelenei Ostapenko.
În optimile de finală de la Dubai, în 2020, Simona Halep s-a impus dramatic după două ore de joc. Scorul a fost 1-6, 6-2, 7-6(7).

Citește și: Simona Halep va încerca azi să ajungă în semifinala turneului de la Dubai!