La vremuri de restriște se vede adevărata umanitate a societății civile, iar acest lucru a fost constatat încă o dată în acest week-end, când la Ploiești au avut loc întrecerile Campionatului Național pentru junioare mici, junioare și senioare la gimnastică ritmică.

Evenimentul a fost organizat de CSM Ploiești, sub tutela Federației Române de Gimnastică Ritmică. De precizat, că bugetele dinspre Ministerul Tineretului și Sportului sunt în funcție de proiecte, iar de la începutul pandemiei, când a fost decretată starea de urgență, MTS a retras parte din bugetele pentru acest an mai multor federații, printre care și cea de Gimnastică Ritmică, care și așa avea un buget restrâns. Și cum incertitudinea din 2020 a fost o certitudine, nu se știa exact ce proiecte vor putea fi puse în aplicare, astfel că inclusiv bugetul FRGR a fost afectat, dar chiar și în aceste condiții au reușit organizarea cu succes a CN de la Ploiești.

În sprijinul Lilianei Băescu, coordonatoarea secției de gimnastică ritmică de la CSM Ploiești au fost mai multe firme inimoase, printre acestea Coral Impex (care a oferit apă, sucuri și premii dulci), Herlitz România (produse Herlitz și Pelikan pentru sportive), Bookids (rechizite), BES România, Astec Club sau Compas Cofee (protocolul pentru antrenoarele care au fost în sală, de dimineață până seară, trei zile lal rând).

„Vrem să le mulțumim celor care ne-au sprijinit în organizare și protocol, în special dl. Alexandru Badea de la Coral Impex, care ne-a sprijinit cu tot dragul în demersul nostru”, ne-a spus Liliana Băescu.

Astfel, pentru cei de la CSM Ploiești, organizarea acestei competiții, cu toate regulile impuse de autorități a fost un tur de forță. Coordonatoarea secției de gimnastică ritmică de la CSM Ploiești, Liliana Băescu ne-a precizat că înaintea acestei competiții, în luna septembrie a avut loc o competiție zonală, în cadrul căreia au fost testate „circuitele” pentru a putea duce la împlinire, fără niciun fel de risc, al unui campionat național, care aducea cu sine un număr mare de sportivi, dar și necesitatea unei organizări „ca la carte”, la care federația de specialitate a făcut tot ce era necesar pentru logistica evenimentului.

De trei ori pe podium pentru CSM Ploiești

La competiție au fost prezente 130 de sportive din 16 orașe din țară (20 de cluburi), iar organizatorii au obținut trei clasări pe podium, un titlu de vicecampioană naţională pe echipe, la senioare, o medalie de bronz obţinută la senioare de Denisa Stoian la cerc şi una de argint cucerită, la junioare, de Gabriela Constantin tot la cerc, precum şi cu alte clasări promiţătoare la categoriile inferioare de vârstă.

În prima săptămână din luna noiembrie, la București va avea loc „Cupa României”, iar la finalul lunii, la Kiev se vor desfășura Campionatele Europene, iar din delegația României fac parte junioarele Christina Drăgan și Annaliese Drăgan, respectiv senioarele Andreea Verdeș și Denisa Mailat.

Citește și: Stadionul Ghencea prinde, încet-încet, contur. Sisteme sanitare și termice de primă clasă

#News