Vot cu bile

După scandalul de săptămâna trecută privind votul pentru funcția de președinte a Consiliului Legislativ, PSD vrea o schimbare, astăzi, când în Parlament va avea loc votul pentru ridicarea imunității parlamentare a fostului ministru Nicolae Bănicioiu.

Potrivit Știri pe surse, PSD vine cu o schimbare de optică în Parlament, votul cu bilele la vedere, cel mai probabil pentru a nu mai fi acuzați de către PNL că încearcă să apere parlamentarii în fața legii. Votul este programat să înceapă la ora 11.00.  Și liberalii au anunțat că vor vota la vedere.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților recomandă plenului ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta, acuzat de procurorii DNA de trafic de influență și luare de mită.

Raportul pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu a fost aprobat săptămâna trecută cu 19 voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”.

Altfel, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Citește și: DNA cere ridicarea imunității parlamentare a lui Bănicioiu. Mită de aproape 4 milioane de lei

#News