Premierul Marcel Ciolacu anunță ieftinirea unui număr de 14 alimente de bază

Premierul a anunțat și acordarea unui sprijin firmelor românești producătoare de alimente

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri că Guvernul va adopta proiectul pentru reducerea preţurilor la alimente, anunțând și un sprijin de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente, potrivit stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu: Prin măsura ieftinirii celor 14 alimente de bază ajutăm la creșterea puterii de cumpărare pentru români

„Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată de acest Guvern și, iată, în doar două săptămâni, a devenit realitate.Prin măsura ieftinirii celor 14 alimente de bază ajutăm la creșterea puterii de cumpărare pentru români. Le mulțumesc atât colegilor implicați în acest demers, cât și marilor retaileri. Au fost un partener onest și am avut permanent sentimentul că lupta împotriva creșterii prețurilor a devenit un obiectiv comun”, a spus Marcel Ciolacu.

Produsele vizate în ordonanță sunt pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități, lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%, brânză telemea din lapte de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame, făină albă de grâu ”000”,  1 Kg mălai 1 kg, ouă de găină calibrul M 10 buc,  ulei de floarea-soarelui 1L, carne proaspătă pui, carne proaspătă porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeți albi vrac, zahăr alb tos 1 Kg. 

Premierul a anunțat o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente.

„Aprobăm azi și o schemă de sprijin, în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente, care fac investiții în unități de procesare. Domnul ministru al agriculturii, Florin Barbu, va vorbi pe larg la briefingul de presă despre aceste două proiecte prin care concretizăm viziunea noastră despre productivism și patriotism economic.”, a mai spus premierul.

Peste 100 de locuitori din Mexic, morți din cauza caniculei