Cea mai mare navă de croazieră din lume, lansată la apă pentru teste

Icon of the Seas al Royal Caribbean International are o lungime de 365 de metri (aproape 1.200 de picioare) și o greutate estimată la 250.800 de tone.

 Construcția navei care va fi cea mai mare navă de croazieră din lume a fost finalizată la un șantier naval din Finlanda, realizând prima incursiune în largul mării pentru testele pe mare, înainte de livrarea probabilă în luna octombrie a acestui an, potrivit g4media.ro.

Icon of the Seas al Royal Caribbean International are o lungime de 365 de metri (aproape 1.200 de picioare) și o greutate estimată la 250.800 de tone.

Când va porni pe apele Caraibelor, în ianuarie 2024,  nava va avea o capacitate de aproximativ 5.610 pasageri și 2.350 de membri ai echipajului. Piesa de rezistență a vasului va fi cel mai mare parc acvatic pe mare din lume, denumit Category 6, care va avea șase tobogane de apă care vor bate recordul. Oaspeții care doresc o experiență mai relaxată se vor putea relaxa și în cele șapte piscine și nouă jacuzzi ale vasului. 

Vasul este construit la șantierul naval Meyer Turku, unul dintre cei mai importanți constructori de nave din Europa, în Turku, Finlanda.

La un panel de presă la fața locului la începutul acestui an, președintele și directorul executiv al Royal Caribbean International, Michael Bayley, a declarat presei că nava este pe cale să se alăture flotei Royal Caribbean pe 26 octombrie, înainte de debutul său din 2024. Actualul deținător al titlului de cea mai mare navă de croazieră din lume este o altă navă din flota Royal Caribbean, Wonder of the Seas, care și-a făcut călătoria inaugurală chiar anul trecut. Nava are o lungime ceva mai mică, de 1.188 de picioare, cu doar 18 punți de explorat. Premierul Marcel Ciolacu anunță ieftinirea unui număr de 14 alimente de bază