Vlad Voiculescu

Consilierul general, Vlad Voiculescu, susținut de USR PLUS pentru funcția de viceprimar al Capitalei, face acuzații la adresa primarului, încă în exercițiu, Gabriela Firea cu privire la stimulentele persoanelor adulte cu handicap, cărora aceasta nu le-a alocat sumele necesare pentru această lună. Voiculescu o consideră ca o „răzbunare politică” a Gabrielei Firea și a PSD-ului

„Ca Viceprimar responsabil pentru domeniul social după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toți cei înscriși în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toții cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta. Îi rog de asemenea pe cei din Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) să transmită acest mesaj clar tuturor celor afectați și vă rog și pe dumneavoastră să dați mesajul mai departe!”, a scris Voiculescu, pe Facebook.

Acesta o acuză pe Gabriela Firea de răzbunare, tocmai pentru că a pierdut mandatul de primar, fiind totodată uimit de nivelul până la aceasta a coborât.

„Mă așteptam și totuși speram ca Firea și PSD să nu coboare din nou atât de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori își folosesc cetățenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administrația Firea a ales să lovească în adulții cu handicap din București pentru o răzbunare politică: vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizese pe asta pentru alegerile parlamentare! După ce toată campania a mințit că noi am vrea să tăiem stimulentele pentru cei cu handicap, astăzi aflăm că Gabriela Firea și PSD – încă la butoane – nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare! În prag de iarnă lasă oameni în situații vulnerabile fără bani doar ca bieții oameni să creadă că noi – care nu am preluat încă mandatele – am fi făcut asta”, a mai scris fostul ministrul al Sănătății.

Voiculescu a precizat că „până acum, banii au ajuns la oameni de fiecare dată în ultima zi a lunii, cu o singură excepție: luna trecută au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh”.

Amânare până la o dată necunoscută

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a anunțat marți dimineață că, în această lună, plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap va fi amânată, până la o dată ulterioară ce va fi comunicată când DGASMB va dispune de fondurile necesare.

„În atenția beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap! În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a informat DGASMB, printr-o postare pe Facebook.

Citește și: Nicușor Dan a fost validat și este, în mod oficial, primarul Capitalei

#Newshttp://hashtagnews.ro