Nicușor Dan și Gabriela Firea

Războiul stimulentelor pentru persoanele adulte cu dizabilități din București care au fost amânate, până la o dată necunoscută, s-a ajuns la episodul doi, faza dintre primari, cel ales și validat, Nicușor Dan și fostul, dar încă în exercițiu, Gabriela Firea.

„Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție.

Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

„Mare ți-e grădina, Doamne!”

De partea cealaltă, Gabriela Firea consideră că este un nou fake-news, marca „Nicusor Plicușor Ban”.

„Azi minte că am oprit plata stimulentelor financiare pentru persoanele cu dizabilități. Adică eu am oprit ceva care se achita lunar, datorită unui proiect inițiat și susținut de mine, de aproape 3 ani! Mare ți-e grădina, Doamne! Dar nu mai sunt pomeni? Că așa zicea domnul în campanie. Că toate stimulentele sociale sunt pomeni care trebuie anulate! Acum plânge ipocrit după ele?

Spre informare: stimulentele pentru copiii cu dizabilități, în valoare de 1.000 de lei lunar sunt, deja, plătite. Stimulentele pentru adulții cu dizabilități, de 500 lei lunar, se plăteau, de obicei, în ultima zi a lunii sau în primele zile din luna următoare, în funcție de situația financiară.

Situația financiară este grea, și au contribuit din plin domnii Orban și Cîțu – prietenii domnului Nicușor -, care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocată Primariei Capitalei și, în plus, nu au acceptat nicio formă de redresare financiară propusa de noi: aprobarea prin CAIL a unui imprumut din Trezorerie sau de pe piața bancară privată”, i-a replicat Gabriela Firea, tot pe Facebook.

Citește și: Voiculescu acuză „răzbunarea politică” a fostului primar

#News