Sigur, poate părea paradoxal să ieși dintr-o competiție superioară, cum este cea a Ligii Naționale de fete, și să spui că ai proiecte de viitor. Însă, la Slobozia lucrurile chiar așa se întâmplă: ”Regret faptul că nu rămânem în Liga Florilor, dar nu avem banii necesari, pentru a mai susține echipa de fete la acest nivel. Consiliul Local a analizat problem pe toate părțile și mi-a spus că nu există cale de rezolvare. Pandemia de coronavirus a dat peste cap multe calculi. Și am ajuns la concluzia, vorba românului, decât codas la oraș, mai bine în satul nostrum fruntași. Fără banii necesari de transferuri, fără un antrenor de talia lui Gheorghe Covaciu, fără un grup de handbaliste de valoare, bine sudate, cum să faco față în Liga Mare? Mai ales că în sezonul viitor retrogradează patru echipe”, ne spunea președintele AHCM Slobozia Nicolae Goidea.

Vom juca în Divizia A

Președintele AHCM Slobozia Nicolae Goidea

Dar Slobozia nu rămâne fără handbal – ”S-a decis înființarea unei grupări de Divizia A, avem deja câteva tinere din localitate, și cu această ocazie țin să accentuez că în toate acțiunile noastre ne vom baza pe talentele autohtone, poate nu 100%, dar într-o proporție cât mai mare. Și dacă vă mai amintiți, am mai discutat noi despre un proiect personal, despre acel Centru de copii și junior, care a primit și el aviz favorabil. Este un proiect independent de echipa de divizie, care se-ntinde pe patru ani și căruia i-a fost asigurată finanțarea pentru toți acești ani. Vom mai vorbi despre această nouă muncă, pornim la treabă chiar din această toamnă.

Și tot la capitolul noutăți, vreau să vă spun că suntem gata să construim și o sală polivalentă nouă, mai avem nevoie de o singură Hotărâre de Guvern. Și pot să spun că este timpul unui nou început – când vom reveni în Liga Națională, vrem să avem echipa pe care ne-o dorim, să crească aici, sub ochii noștri, ba chiar să ne mândrim și cu o sală nouă, care să atragă cât mai mulți iubitori de handbal. Nu că n-am fi avut și până acum, dar condițiile privitorilor nu erau dintre cele mai bune. Handbalul va continua la Slobozia”!, încheia președintele, cu un oarecare regret în glas, așa este, pentru că nu-i ușor să renunți la ceva fără luptă…

Hashtag News