Jucătoarea de tenis legitimată la CSM București, Sorana Cîrstea, va colabora cu preparatorul fizic Teo Cercel. Clasată pe poziția 75 în topul mondial WTA, Soarana este pregătită să revină în competiții la cel mai înalt nivel, după pandemia de coronavirus. Ultimul meci al Soranei a fost în februarie, la turneul de Doha. Atunci a pierdut cu Elena Rybakina, scor 6-3, 3-6, 1-6.

Colaborarea dintre Sorana Cîrstea și Teo Cercel poate fi interpretată și ca un mesaj pentru Simona Halep, relaiile dintre cele două jucătoare fiind extrem de reci. Simona Halep a renunțat la serviciile lui Teo Cercel după Australian Open, unde s-a oprit în semifinale, învinsă de Garbine Muguruza. Românca l-a considerat vinovat pe preparatorul ei fizic și l-a concediat. Teo Cercel era cel mai vechi om din staff-ul lui Halep, cei doi lucrând împreună din 2013, când Cercel a renunțat tocmai la colaborarea cu Sorana pentru a face parte din staful lui Halep.

Sorana Cîrstea are 30 de ani și evoluează în circuitul profesionist de tenis feminin din 2006. Cea mai bună clasare din cariera Soranei Cîrstea a fost locul 21, ocupat pe 12 august 2013. Palmaresul său cuprinde un titlu WTA câştigat la simplu, la Taşkent (2008), două finale WTA de simplu, la Budapesta (2007) şi Toronto (2013), precum şi 4 titluri WTA la dublu: Fes (2008, alături de Anastasia Pavliucenkova), Luxemburg (2008, alături de Marina Erakovic), Oeiras (2010, alături de Anabel Medina Garrigues), Dallas (2011, alături de Alberta Brianti). De asemenea, a fost sfertfinalistă la Roland Garros în 2009.

Citește și: CSM București nu mai joacă sferturile Ligii Campionilor

HashtagNews.ro