Din cauza unei accidentări la genunchi din timpul meciului cu sportiva cehă Karolina Pliskova, din etapa a II-a a Grupei Violet de la Turneul Campioanelor, jucătoarea canadiană de origine română, Bianca Andreescu, clasată pe locul 5 WTA, nu va concura la turneul de la Auckland, desfăşurat între 6 şi 12 ianuari 2020. Turneul face parte din seria competiţiilor prin intermediul cărora jucătorii se antrenează pentru primul grand slam al anului, Australian Open (20 ianuarie 2020 – 2 februarie).

Andreescu a reuşit în acest an să ajungă în finala acestei ediţii, dar a pierdut-o cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, în faţa jucătoarei germane Julia Goerges. La momentul respectiv, Andreea ocupa locul 152 WTA.

„Organizatorii au fost anunţaţi că Bianca Andreescu a fost nevoită ă se retragă de la următorul eveniment din cauza problemelor pe care le are la genunchi. Suntem dezamăgiţi să nu o putem primi pe Bianca din nou şi îi urăm toate cele bune şi o recuperare rapidă”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Evoluţia Biancăi din acest an este una demnă de laudă, aceasta culminând prin câştigarea US Open, în luna septembrie. De asemenea, jucătoarea a mai cîştigat în anul curent şi trofeele la Indian Wells şi Toronto.

#news