Fostul lider mondial, românca Simona Halep a rămas pe lista participanților la turneul de Grand Slam de la US Open, programat în perioada 31 august – 12 septembrie. Prezența Simonei pe tabloul principal este asigurată de poziția în clasament, iar indiciul că va evolua la Flushing Meadows este dat de faptul că a ales, cel puțin deocamdată, să nu se retragă, cum a făcut-o deja liderul mondial Ashleigh Barty.

Dacă totuși, pe fondul epidemiei cu coronavirus, Simona Halep se va decide să se retragă de la US Open, o va putea face până în săptămâna premergătoare turneului.

Până atunci, rămâne de văzut dacă va participa la turneul de la Praga, de săptămâna viitoare. Cehia a trecut România pe lista roșie a țărilor cu risc mare de infectare și se speră la o derogare în ceea ce privește izolarea acestei la sosirea în Cehia. Halep trebuia să revină în circuit la începutul acestei luni, în turneul de categorie International de la Palermo, însă s-a retras tocmai din cauza condițiilor impuse de autoritățiile italiene.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 22 februarie, când o învingea, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5), pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai. Acest trofeu a fost al 20-lea din cariera jucătoarei românce.

#News

Citește și: Gușă crede că testele pozitive ale fotbaliștilor de la CFR Cluj ar fi fost falsificate