FOTO facebook

Nu este fără precedent faptul că, în România, se greșește. Fie că e vorba de o gafă, de o eroare umană sau de o greșeală intenționată, evenimente de tipul acesta se petrec în absolut toate instituțiile statului.

Insist pe greșelile intenționate pentru că e foarte ușor să ”greșești” atunci când obții ceva după ce ”greșești”. Cu ghilimelele de rigoare. Mulți sunt plătiți să încurce niște ațe. Sau să deschidă niște gratii.

Scenariu: lucrezi la Centrul de Reținere și Arest Preventiv, ești plătit de stat și ești plătit de cineva să încurci un dosar. Plată dublă și o singură eroare judiciară. Ceva timp în libertate pentru sponsor și pentru o reglare de conturi. Conturi din care îți intră și ție ceva în cont.

Made in România.

Ce s-a întâmplat în această dimineață ar putea fi subiect de comedie. Sau de film prost, la care râd doar persoane nu foarte deștepte: un bărbat reținut de polițiști într-un dosar în care este acuzat de proxenetism a fost eliberat.

Motivul: mai greșește omul, că și polițistul tot om e.

”În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Independent Reținere și Arestare Preventivă, din eroare, au pus în libertate un bărbat, care se afla sub măsura arestării preventive, persoana fiind eliberată la momentul în care se împlinea termenul de 24 de ore de la emiterea ordonanței de reținere. Se efectuează demersuri pentru reîncarcerare.

Conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus verificări, prin structura de control intern, cu privire la acest incident”, se arată într-un comunicat al poliției.

Mai mult decât atât, eliberarea proxenetului vine imediat după declarația lui Predoiu conform căreia, în România, ”încep să cadă clanuri de interlopi”.

”Din date și probele existente în dosarul instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a rezultat presupunerea rezonabilă că suspecții, în perioada ianuarie – august 2020 ar fi racolat mai multe persoane pe care le-ar fi determinat și constrâns să practice prostituția în scopul obținerii de foloase patrimoniale.

În scopul racolării de potențiali clienți, suspecții ar fi publicat anunțuri online, închiriat camere în regim hotelier sau ar fi expus persoanele în mediul stradal sau chiar se ocupau de transportul acestora în diferite locații”, se preciza în comunicat.

Probabil că încep să cadă clanurile de interlopi. Doar că este doar o cădere dincolo de gratii, undeva în libertate, pe străzile Bucureștiului. Și asta în timp ce nouă ni se spune să stăm acasă, în casa care a devenit închisoare.

Citește și: Cătălin Predoiu: ”Încep să cadă clanuri de interlopi”

#News