Lia Olguța Vasilescu

În urma mesajului transmis de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, fostul ministru PSD, Lia Olguța Vasilescu a publicat pe pagina sa de Facebook un drept la replică. În mesajul inițial trasmis de Violeta Alexandru se stipula faptul că se intenționează o modificare care să le permită celor ce nu au cotizat la timp pentru sistemul de pensii să poată recupera, plătind retroactiv. În plus, ministrul Muncii adăuga faptul că o decizie nu a fost încă luată în acest sens, dorindu-se o consultare publică pentru a se testa reacțiile.

„Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Lia Olguța Vasilescu îi recomandă Violetei Alexandru să citească legea pensiilor

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu s-a arătat vehementă ideii actualului ministru liberal, susținând că Alexandru nu ar fi citit legea pensiilor, astfel că legea ar fi deja în vigoare, mulți dintre pensionari beneficiind deja de avantajele acesteia.

„Doamne fereste! E deja de un an ministru si nu a citit legea pensiilor inca! De un an se plange de inechitatile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia sa aplice noua lege si sa se apuce de recalculare de 6 luni!!! Acum vorbeste de cumpararea anilor de vechime pentru pensie care deja e in vigoare de cativa ani… Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni sa citeasca legea pensiilor si sa nu mai tot bata campii? Incredibil cata incompetenta!”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Conform Legii nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, cel publicat în data de 9 iulie 2019, se poate efectual plata retroactivă.

„Astfel, dacă în actuala lege se poate plăti doar pentru cinci ani consecutivi retroactivi, pe viitor, persoana își va putea alege perioade diferite necontributive ca să totalizeze 5 ani”, declara ministrul Muncii la acea perioadă.

Citește și: Violeta Alexandru: „Bravo, România mea care muncește!”

#News