Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru laudă eforturile cetățenilor de a se înverșuna să țină piept crizei economice generate de pandemia de coronavirus. În egală măsură, acesta prezintă date statistice prin care dorește să sublinieze faptul că, de când au preluat liberalii guvernarea, cifrele arată mult mai bine ca în vechea guvernare, cea unde fotoliul de ministru al Muncii era ocupat de Lia Olguța Vasilescu.

„Bravo, România mea care muncește! Mulțumesc! România are în luna iulie cu doar 644 angajați mai puțin ca la 1 ianuarie 2020. Piața muncii își revine! Munca este încurajată în Guvernarea PNL. Afacerile respiră libertate fără Dragnea&Vâlcov&Teodorovici&LOV&Budăi. Acesta este adevărul! Realitatea, pe care PSD nu vrea să o vedeți, este următoarea. La începutul anului 2020 erau 5.582.008 salariați. La 20.07.2020 IM raportează 5.581.364 salariați. La începutul anului 2019, pe vremea PSD, când plecau românii din țară pentru că nu mai aveau speranță că se îndreaptă lucrurile, erau 5.515.354 salariați (minus 66.000 în dreptul guvernării PSD față de cea a PNL). În iulie 2018, pe vremea când Ministerul Muncii era condus de Olguța Vasilescu, erau 5.573.683 salariați (minus 7 000 față de perioada guvernării PNL). Am comunicat o vreme numărul contractelor întrerupte.”, declară Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: „Munca este încurajată de PNL!”

„Nu o să o mai facem pentru că PSD – Ciolacu, neștiind să citească cifre, împrăștie minciuni. 600.000 de contracte întrerupte în pandemie NU înseamnă că avem 600.000 de șomeri. O parte dintre ei aveau, de exemplu, mai multe contracte. Unii angajatori au preferat să închidă contracte și să deschidă altele noi. Vă spun sincer: mă bucură fiecare contract nou. Înseamnă că un om muncește iar familia lui este liniștită din acest punct de vedere. Pentru cei care mă văd că muncesc mult, în fiecare zi – acesta este modul meu de a-i respecta pe românii care muncesc sau care au muncit și sunt la pensie.”, adaugă ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Citește și: Lucian Bode se declară optimist: două tronsoane din A10 ar putea fi gata până în noiembrie

#News