Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan pare să fie destul de conștient de protestele împotriva disponibilizărilor de la al din minister. În opinia acestuia, în ministerul pe care îl administrează ar exista salarii extrem de mari, în unele cazuri fiind vorba despre sume acordate în regim preferențial. Astfel că, fiind convins de faptul că unii nu-și merită salariile mari, ministrul Dezvoltării a anunțat că este dispus să concedieze aproximativ 25% dintre angajați, ceea ce, firește, a creat nemulțumiri și proteste.

”Nu mai putem să plătim salarii uriașe către secretare din Minister. Câștigă 5000-6000 de lei, cu tot cu sporuri sau alte avantaje.

Unii angajați au tratament preferențial și salariile lor sunt preferențiale. Cei cu funcții de conducere au salarii de 7000-8000 de lei pe lună. Eu, ca ministru, câștig 12.800 de lei pe lună.

Eu am vorbit despre reorganizarea Ministerul Dezvoltării. Ministerul a avut o organigramă cu 1295 de posturi, iar după reorganizare vom avea 760 de posturi.

Vom tăia posturi de secretari de stat, posturi de conducere, oameni numiți politic. Aproximativ 25% dintre angajați vor fi înlăturați. Toată această reorganizare a fost făcută pentru a elimina concursul de ștampile din minister. Ca să facem reorganizarea trebuie să deschidem Ministerul.”, a spus ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, la Realitatea Plus.

Citește și: Teodorovici ne vorbește despre sloganuri pervertite

#News