FOTO facebook

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți dimineață, că și companiile mari se implică în lupta cu maladia Covid-19. Este vorba despre grupul RCS & RDS, care a donat un kit de ventilare mecanică Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Dr. Dan Theodorescu”, administrat de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucureșți.

Este primul dintr-un total de 8 KITURI DE VENTILARE MECANICĂ care vor fi donate, în total, spitalelor administrate de Primăria Capitalei, a precizat Firea.

Ce a donat grupul RCS & RDS

„Aparatura modernă, care a ajuns, vineri, la Spitalul Clinic de Chirurgie Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Dr. Dan Theodorescu”, constă într-un pat electric de terapie intensivă cu monitor, două injectomate, un infuzomat și un ventilator. Valoarea echipamentelor este de mai multe zeci de mii de Euro”, a menționat primarul Capitalei.

„Ventilatorul este extrem de util. Vine în completarea dotării spitalului pentru intervențiile chirurgicale curente, ținând cont de specificul Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială. Iar acum, în contextul pandemiei, este foarte important să avem aceste echipamente pentru asistarea respiratorie a pacienților COVID-19 pozitivi”, a declarat dr. Cristian VLĂDAN, managerul spitalului OMF.

Singurul spital din București care a tratat, în mod GRATUIT, urgențele stomatologice ale copiilor și adulților în Covid

Gabriela Firea a făcut un mare anunț despre Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”, cunoscut drept spitalul OMF: „A devenit, odată cu declararea stării de urgență și a închiderii cabinetelor stomatologice, singurul spital din București care a tratat, în mod GRATUIT, urgențele stomatologice ale copiilor și adulților.

Ulterior, copiii au putut fi tratați, TOT GRATUIT, la Centrul de Urgențe Stomatologice Copii, amenajat în Regie de Primăria Capitalei, prin ASSMB, cu sprijinul Universității Politehnica București”.

#NEWS