foto facebook

71 de persoane, din București și alte orașe din România, au apelat până în prezent la call center-ul gratuit, pus la dispoziție de Primăria Capitalei pentru consiliere psihologică. O echipă formată din 21 de specialiști, medici psihiatri și rezidenți cu specializarea Psihiatrie lucrează în trei schimburi, câte trei ore, și oferă consiliere psihologică prin telefon, discută cu cei care au nevoie de sfaturi și ajută la identificarea unor soluții pentru ameliorarea stării celor aflați în suferință, declară Gabriela Firea, primarul Capitalei.

„031-9103 număr de telefon gratuit pentru consiliere psihologică, lansat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia”

71 de persoane, din București și alte orașe din România, au apelat până în prezent la acest call center.

Am lansat acest serviciu gratuit pentru a veni în întâmpinarea celor care se confruntă cu dificultăți în a gestiona problemele de anxietate, depresie sau adaptare la restrângerea mobilității. Astfel, o echipă formată din 21 de specialiști, medici psihiatri și rezidenți cu specializarea Psihiatrie lucrează în trei schimburi, câte trei ore și oferă consiliere psihologică prin telefon, discută cu cei care au nevoie de sfaturi și ajută la identificarea unor soluții pentru ameliorarea stării celor aflați în suferință.

Număr gratuit, ce poate fi apelat de toată lumea

Această linie telefonică poate fi apelată atât de bucureșteni, cât și de persoane din alte județe ale țării, care au nevoie de consiliere psihologică.

De altfel, în aproximativ două săptămâni de la lansare, linia telefonică dedicată Spitalului Obregia a fost apelată de 71 de persoane, dintre care jumătate erau bucureșteni, iar restul din alte județe ale țării”, a scris edilul pe Facebook.

Gabriela Firea declară că cei care au apelat, pănă acum, numărul gratuit – 031-9103 – sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 80 de ani, iar motivele sunt variate: atac de panică, anxietate generalizată, anxietate legată de Covid19, demențe, tulburări psihotice, depresie sau diverse dependențe.

„Linia gratuită de consiliere telefonică – 031-9103 – este la dispoziția cetățenilor zilnic, între orele 𝟏𝟎.𝟎𝟎 ș𝐢 𝟏𝟗.𝟎𝟎 și a subliniat că acest demers este o formă de consiliere psihologică care nu se substituie tratamentului medicamentos și nici nu înlocuiește o formă de psihoterapie în care o persoană poate fi implicată în mod curent.

Dr. Andrian Țîbîrnă, managerul Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, a explicat că, până în prezent, persoanele care au solicitat consiliere au vârsta cuprinsă între 16 și 80 de ani, iar motivele apelului au fost variate: atac de panică, anxietate generalizată, anxietate legată de Covid19, demențe, tulburări psihotice, depresie sau diverse dependențe.

Totodată, dr. Andrian Țîbîrnă a reamintit că 15 medici de la unitatea medicală pe care o conduce acordă asistență și pe platforma medicală gratuită pacient.assmb.ro, unde colaborează aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajați în spitalele Primăriei Capitalei și care îi ajută pe bucureștenii care au nevoie de un sfat medical sau de diverse acte medicale să-și poată rezolva problemele fără să se mai deplaseze la spital”, a completat Firea.

#NEWS