Ping-pong-ul dintre primarul în exercițiu, Gabriela Firea și Elcen a ajuns la un alt nivel. După ce Firea a acuzat compania Elcen că a sabotat-o, în special în precampanie și campanie, când Guvernul a oprit intenționat apa caldă, Elcen reacționează. Fostul primar al Capitalei dezinformează și minte opinia publică pentru a ascunde neputința de a gestiona termoficarea din București și dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său.

Potrivit Știri pe surse, „Cheltuielile uriașe investite in imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investițiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esențiale pentru modernizarea rețelelor, precum și nerespectarea în mod repetat a obligațiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilității opiniei publice față de acest mandat dezastruos pentru București”.

Totodă, Elcen consideră că „ieșirile publice fără fundament, precum și răspândirea de informații false și inducerea în eroare în mod intenționat și repetat a opiniei publice au depășit de fiecare dată sfera competențelor reprezentantului unei instituții a cărei principală responsabilitate este grija față de cetățeni. A minți cu nonșalanță din această poziție implică interes doar pentru imaginea proprie, intenție clară de manipulare, lipsă de respect față de opinia publică și, mai ales, lipsă de decență profesională. Dezaprobăm total acest gen de manifestare”, spune Elcen, într-un comunicat de presă.

„Guvernul PNL a folosit această companie în confruntarea politică”

Replica Gabrielei Firea nu a întârziat să apară, la fel de vehementă, așa cum a pornit tot acest „circuit” al apei calde.  

„Comunicatul oficial transmis astazi de ELCEN în legătură cu întreruperile de apă caldă din timpul campaniei electorale reprezintă o dovadă clară că cei din conducerea acestei companii de stat au acționat într-o manieră politică pentru favorizarea candidatului PNL la funcția de Primar General.

Aprecierile și evaluările pur politice cu privire la mandatul sau imaginea mea nu au ce să caute în comunicatul oficial al unei companii de stat, aflată în serviciul public și nu în slujba unui partid politic.

Acest comunicat reprezintă o nouă confirmare a partizanatului politic în care a acționat ELCEN în timpul campaniei electorale, iar cei din conducerea acestei companii ar trebui să realizeze că folosirea funcției de conducere dintr-o companie de stat pentru obținerea unui avantaj necuvenit în favoarea unuia dintre candidații politici reprezintă o infracțiune sancționată de lege.

După toată ostilitatea din timpul campaniei electorale și după această reacție eminamente politică din partea ELCEN, devine evident pentru toată lumea că Guvernul PNL a folosit această companie în confruntarea politică. Întreruperea deliberată a furnizării apei calde a avut drept scop provocarea unei stări de nemulțumire în rândul bucureștenilor față de primarul în funcție. Premeditarea politică s-a putut vedea în campaniile agresive lansate de PNL în spațiul online, care aveau ca temă principală întreruperile în furnizarea apei calde, provocate în mod deliberat de compania ELCEN, aflată sub controlul politic al partidului de guvernământ”, precizează Gabriela Firea, citată de Știri pe surse.

Citește și: Firea intenționează să depună plângere penală împotriva lui Cîțu

#News