Primarul în exercițiu, Gabriela Firea a declarat, în urma afirmațiilor ministrului Florin Cîțu, că intenționează să depună plângere penală împotriva acestuia, însă și împotriva anumitor funcționari publici. Mai pe larg, Cîţu a anunţat că Inspecţia Economică ar fi descoperit încălcări de lege la Primăria Capitalei, această declarație supărând-o pe Firea.

Firea: „Plângerile pentru abuz în serviciu pe numele Domnului Cîțu, a șefei inspectorilor, doamna Secoșan Valerica – cea care îi obligă în numele lui Câțu să inventeze ceva, și a inspectorilor care au născocit la ordin niște pagini de beletristică SF financiară sunt pregatite”

„Ministrul Câțu a anuntat azi că a găsit (inventat) nu stiu ce nereguli la Primaria Capitalei. De aproape un an se chinuie, saracul! Nu a gasit nimic! S-au fortat 10 luni sa gaseasca ceva, orice, si nu au reusit, pentru ca nu aveau ce sa identifice negativ. Si au plecat asa cum au venit.

Cei doi inspectori s-au intors intr-o zi in Primarie si au spus ca, daca nu scriu ceva, orice, in raport, vor fi dati afara de sefii lor. Mai au putini ani pana la pensie si nu-si permit sa ramana pe drumuri.

Au scris ceva, doar sa fie pe hartie, absolut nimic ilegal sau incorect. Povesti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) si despre cum au fost distribuiti banii pentru termoficare. Existând investitii care decurg din proceduri de achizitii legale si un cont escrow, si aici lucrurile sunt mai mult decat curate și clare.

Deci, un control politic, menit sa arunce o umbra asupra mea si a colegilor mei. Nu vor reusi!

Plangerile pentru abuz in serviciu pe numele Domnului Cațu, a sefei inspectorilor, doamna Secoșan Valerica – cea care îi obliga în numele lui Câțu sa inventeze ceva, si a inspectorilor care au născocit la ordin niste pagini de beletristica SF financiara sunt pregatite.

Nu ne putem lăsa călcați in picioare de cei care jefuiesc zilnic Bugetul National, doar pentru ca ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, maine nu mai sunt!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea, învinsă cu aproape 32 de mii de voturi

#News