Nicușor Dan și Gabriela Firea

Gabriela Firea a pierdut funcția de primar general al Capitalei la o diferență de 31.941 de voturi față de Nicușor Dan, care a obținut 282.631 de voturi, potrivit datelor oficiale transmise de Biroul Electoral Municipal.

Conform rezultatelor finale ale BEM din documentul obţinut de News.ro, candidatul PMP, Traian Băsescu, a obţinut 72.556 de voturi, candidatul Partidului Verde, Florin Călinescu a fost votat de 13.742 de persoane, iar liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a obţinut 9.892 dintr vourile valabil exprimate, iar Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) are 5.315. Restul candidaţilor înscrişi în cursa pentru primarul general au obţinut sub 5.000 de voturi.

Patru pentru Consiliul General al Bucureștiului

Consiliul General al Municipiului București va fi format din PSD, USR PLUS, PNL și PMP, singurele care au trecut pragul electoral. Astfel, PSD are 20 dintre cele 55 de mandate de consilieri, urmat de USR PLUS cu 17 mandate, PNL cu 12 mandate și PMP cu 4 mandate.

În ceea ce privește rezultatele din sectorul 1 și sectorul 6, acestea urmează să fie date, cât de curând. Pe ordinea de zi a BEC au fost  trecute o serie de sesizări de fraudă electorală, atât la nivelul mai multor zone din țară, cât și din partea mai multor formațiuni politice.

Citește și: Rezultatele alegerilor din București se lasă așteptate

#News