Vot Anticipate

Biroul Electoral Central (BEC) s-a reunit în ședință, luni, iar pe ordinea de zi sunt numeroase sesizări cu privire la frauda electorală, prin care și cele formulate de PSD București (15 sesizări), PSD Sector 1 și PSD Sector 6. Totodată, pe aceeași ordine de zi sunt sesizări făcute la nivelul mai multor zone din țară, dar și ale altor formațiuni politice, precum PMP, USR PLUS, Pro România sau PNL.

Conform unor surse din cadrul BEC, în şedinţa de luni nu se vor stabili rezultatele definitive ale alegerilor locale din Capitală. Această situaţie este generată de faptul că Biroul Electoral Municipal mai are de efectuat unele operaţiuni, potrivit Știri pe surse.

Candidatul PSD la Sectorul 1 Daniel Tudorache a vorbit duminică despre faptul că BEC nu a luat în discuţie contestaţia sa în legătură cu ce s-a întâmplat la biroul electoral de sector cu acei saci luaţi în noaptea dinspre 28 spre 29 septembrie, fapte care apar în acele imagini prezentate în spaţiul public.

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie, Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să ia în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta.

Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”, a declarat Daniel Tudorache duminică la Antena 3, citat de sursa menționată.

Gabriela Firea, primarul în exercițiu al Capitalei a declarat de curând că rezultate alegerilor locale din București nu ar fi tocmai cele care au declarat-o pe aceasta învinsă. De altfel, Firea este atât de convinsă de faptul că nu a pierdut pe drept primăria, întrucât are de gând să meargă mai departe la Parchetul General.

„Avem în Bucureşti 65.000 de voturi nule. Să înţeleg că 65.000 de bucureşteni nu au ştiut să voteze, nu, pentru că acele buletine de vot au fost introduse în urnă şi, de către comisie, au fost declarate nule, în sensul mâzgălite, viciate, puse mai multe ştampile, pătate, îndoite. 10% dintre biletinele  folosite în Bucureşti sunt nule, o cifră foarte mare”, a afirmat, luni, Gabrel Firea, informează News.ro.

Citește și: Firea merge mai departe la Parchetul General: „65.000 de voturi nule”

#News