Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul în exercițiu al Capitalei a declarat de curând că rezultate alegerilor locale din București nu ar fi tocmai cele care au declarat-o pe aceasta învinsă. De altfel, Firea este atât de convinsă de faptul că nu a pierdut pe drept primăria, întrucât are de gând să meargă mai departe la Parchetul General.

„Avem în Bucureşti 65.000 de voturi nule. Să înţeleg că 65.000 de bucureşteni nu au ştiut să voteze, nu, pentru că acele buletine de vot au fost introduse în urnă şi, de către comisie, au fost declarate nule, în sensul mâzgălite, viciate, puse mai multe ştampile, pătate, îndoite. 10% dintre biletinele  folosite în Bucureşti sunt nule, o cifră foarte mare”, a afirmat, luni, Gabrel Firea, informează News.ro.

”Eu am primit – şi mulţumesc tuturor – 250.000 de voturi, la o distanţă de 30.000 de voturi faţă de candidatul Dreptei, în condiţiile în care avem 1,8 milioane de alegători în listă pentru cele 1.270 de secţii de votare. Doar 25 de voturi la fiecare secţie dacă erau aranjate şi, iată că este cifra cu care mă distanţez. Vom vedea”, a mai spus Firea.

Firea nu se lasă și reclamă probleme în procesul de vot

Astfel, pentru a-și explica multele plângeri din ultima perioadă, Gabriela Firea a declarat că există suspiciunea că multe dintre procesele verbale „ar fi fost modificate cu carioca”.

„Multe procese verbale modificate cu carioca, plus multe care nu dau cheia, altele care una scrie pe procesul verbal de la secţie, alta scrie pe site-ul AEP. Foarte multe vicii. Vom vedea dacă cineva va fi sensibil la toate aceste erori care s-au înregistrat în această perioadă sau «câinii latră, caravana trece»”, a mai spus. Firea.

Plângere la Parchet, sub bagheta avocaților PSD

Întrebată despre plângerea către Parchet, Firea a afirmat: ”Punem la dispoziţia organelor de anchetă toate dovezile din secţiile de vot, toare procesele verbale  viciate, corectate, îngroşate, cu pix, cu carioca, toate cifrele care nu ies. Nu au cum să iasă, au fost umflate pentru contracandidatul meu. Să se verifice şi voturile nule – de ce au fost trecute la nule după ce au fost introduse în urnă. Dacă se va dori o anchetă cu adevărat se va face. Dacă nu, ne vedem pe 6 decembrie la parlamentare, unde sperăm seă se fure mai puţin”.

Citește și: PSD deratizează partidul. Cine pică la „curățenia de toamnă”?

#News