În Sectorul 4 există costume speciale care să-i apere pe români de coronavirus. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4 a plătit 23.900 de lei pe combinezoanele speciale care ar trebui să-i apere pe angajați de coronavirus. „Le-am luat ca metodă de prevenție”, spune directorul de la achiziții publice.

În Sectorul 4 există costume speciale care să-i apere pe români de coronavirus

Cei de la DGASPC Sector 4 au cumpărat o sută de „kit-uri de protecție CORONAVIRUS/agenți infecțioși/viruși/bacterii”. Kit-urile de protecție biologică sunt „recomandate în laboratoare, instituții medicale, în activități de protecție la agenți infecțioși de tip viruși, bacterii, activități de igienizare-decontaminare”, după cum se precizează chiar în contractul încheiat între DGASPC Sector 4 și firma furnizoare.

Metodă de prevenție

„Le-am luat ca metodă de prevenție, ca să fim pregătiți în cazul în care lucrurile se agravează”, declară Cristi Mititelu, director Achiziții Publice. „Sunt atâția oameni pe care îi ridicăm de pe stradă, iar costumul acesta se poartă o singură dată. Lumea a luat-o razna, nu mai există niciun fel de mască de protecție, iar noi nu ne putem trimite colegii să ridice de pe stradă homleși, unii poate suspecți de coronavirus, cu mâinile goale”, spune un angajat al Primăriei Sectorului 4.

Citește și Orban nu spune NU unei alianțe cu USR-PLUS, cum ar putea bate palma

Combinezoanele pentru care DGASPC a plătit 5.000 de euro au un capișon pentru protecție suplimentară la nivelul capului, cusături acoperite de o bandă izolantă pentru protecţie împotriva particulelor de praf foarte fine și manşete tricotate.

#NEWS