Nicușor Dan va prezenta analiza juridică a PUZ-urilor de sector

Acestea au fost suspendate pentru perioada de 12 luni, deși inițial edilul le voia pentru 24 de luni

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a anunţat, la Prima TV, că în mai puţin de două luni va face publică o „analiză juridică” a planurilor urbanistice zonale (PUZ) ale fiecăruia dintre sectoarele municipiului Bucureşti, documente a căror aplicare a fost suspendată temporar de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Undeva peste o lună şi jumătate-două o să vedeţi, o să ies în faţa dumneavoastră şi, bineînţeles, a Consiliului General, care a suspendat aceste PUZ-uri, şi o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre  PUZ-urile de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti, sunt sute de hectare, în condiţiile în care noi avem probleme uriaşe, severe cu aerul din Bucureşti, cu poluarea, sute de hectare din spaţii verzi deveneau construibile,  se construiau blocuri între blocuri, blocuri între case dar, mai mult de atât, se anulau şanse de dezvoltare, pentru că Bucureştiul are câteva şanse de dezvoltare,  şansă de dezvoltare este metroul de suprafaţă sau trenul de suprafaţă pe infrastructura CFR, aşa cum vedem peste tot în lume”, a declarat primarul Nicușor Dan, la Prima TV.

Referitor la Direcţia de Urbanism din Primăria Generală, primarul a spus că sunt funcționari care au dat autorizații și PUZ-uri ilegale. „Sunt mulţi oameni acolo care au dat de-a lungul timpului autorizaţii şi PUZ-uri ilegale şi care o să părăsească instituţia”, a mai spus Nicușor Dan.

Suspendare PUZ-uri de sector pentru un an de zile

PUZ-urile din cinci sectoare ale capitalei (2-6) au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie pentru o perioadă de un an. „Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat și diferite rețele de interse în fața interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă și a dovedit că este o adevărată autoritate publică”, spunea atunci Nicușor Dan.

Citește și: PUZ-urile de sector, suspendate 12 luni