PUZ-urile de sector, suspendate 12 luni

Nicușor Dan a depus un amendament prin care reducea termenul suspendării de la 2 ani

Primarul general Nicușor Dan a propus suspendarea cu un an a cinci PUZ-uri de sector ale Capitalei (2-6), amendament care a fost adoptat de majoritatea consilierilor din Primăria Capitalei. Totodată, acesta a precizat că este o victorie a societății civile.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat și diferite rețele de interse în fața interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă și a dovedit că este o adevărată autoritate publică”, a spus Nicușor Dan, după ședința CGMB.

Acesta a precizat că suspendarea PUZ-urilor este un semnal pentru investitorii de bună-credință.

Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii și vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde. Bucureștiul pierdea oportunități de dezvoltare, cum este metroul de suprafață, cum sunt salba de lacuri din Nordul Bucureștiului, este un semnal pentru toți investitorii de bună credință, pentru arhitecți, pentru constructori, că orașul acesta are nevoie de dezvoltare, făcută pentru cetățean, nu pentru niște interese speculative. Este deci o victorie a societății civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

Vot unanim din partea USR și PNL

Edilul a precizat că a avut discuții cu liderii majorității PNL și USR din Consiliul General al Municipiului București, pentru a avea o formă cât mai bună a proiectelor de hotărâre privind suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

„Sunt convins că au existat presiuni destul de mari asupra tuturor, dar consider că CGMB și Primăria Capitalei au trecut primul mare examen de maturitate în direcția construcției Noului București. Sunt optimist asupra modului în care vom implementa măsurile acestor hotărâri votate azi”, a declarat Nicușor Dan.

Suspendarea PUZ-urilor a fost votată în unanimitate de consilierii USR și PNL.

Citește și: Firea: „Plicușor – Puzișor nu vrea să salveze niciun petic de spațiu verde”